banner
13

7’den 70’e herkese kitap okumayı sevdirdiler

ozancik kÖyÜnde gÖrev yapan ÖĞretmen çİft baŞlattiklari kampanya İle tÜm kÖye okuma aliŞkanliĞi kazandirdilar aksaray”ın ortaköy ozancık İlkokulu müdürü mehmet ali altınok ve eşi öğretmen ayşen altınok, öğrencilerin yanı sıra..

7’den 70’e herkese kitap okumayı sevdirdiler
banner

ozancik kÖyÜnde gÖrev yapan ÖĞretmen çİft baŞlattiklari kampanya İle tÜm kÖye okuma aliŞkanliĞi kazandirdilar aksaray”ın ortaköy ozancık İlkokulu müdürü mehmet ali altınok ve eşi öğretmen ayşen altınok, öğrencilerin yanı sıra köydeki bulunan kahvehanelerde başlattığı kampanyalarla kitaplık kurarak okumayı 7″den 70″e herkese sevdirdi.
okul müdürü altınok, “okulumuzdaki kütüphaneye yeni kitaplar aldık. kitap okuyacak kişiler, kitabın arkasındaki barkodu okutup istedikleri kitabı alabiliyorlar. köydeki kıraathane işletmecileri ile görüşüp oraya da mini bir kitaplık kurduk. kıraathanede çayını yudumlayan köylülerimize kitap okumayı sevdirdik. sürekli yeni kitaplar getiriyoruz. bu sayede köyümüzde 7″den 70 herkesi kitapla buluşturduk. kitap sayımızı arttırıp köyde daha fazla kişiyi kitaplarla buluşturmak istiyoruz” dedi.
‘okul bahçesİne meteorolojİ
 İstasyonu kurduk”
okuldaki sosyal aktiviteleri artırmak için projeler yaptıklarını belirten altınok, “Öğrencilerimizle beraber kurduğumuz ozancık radyosu internet üzerinden türkiye geneline yayın yapıyor. burada yalnızca bant yayını yapmıyoruz. Öğrencilerimiz canlı yayınlar yaparak, kendilerini ifade edebilme fırsatı yakalıyorlar. bu şekilde iletişimleri oldukça güçlendi. bir köyden tüm türkiye”ye ulaşabileceklerinin farkına da vardılar. köylülerimiz genel olarak çiftçilik ve hayvancılık ile uğraştığı için okul bahçesine meteoroloji istasyonu kurduk. bu istasyondan tüm köy halkı anlık veriler alabiliyor. bunun yanında kısa süre içinde kanatlı bakım ünitemizi de faaliyete geçireceğiz” diyerek yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası