banner
13

80 yıllık çay ocağının kapalı çarşı mesaisi

aksaray”in tarİhİ yapisiyla ÖzdeŞleŞen kapali çarŞinin sokaklarinda 80 yildir esnafa çay daĞitiyolar aksaray kapalı çarşıda 80 yıllık çay ocağı yıllara meydan okuyor. babadan oğla süre giden çay ocağı 80 yıllık..

80 yıllık çay ocağının kapalı çarşı mesaisi
banner

aksaray”in tarİhİ yapisiyla ÖzdeŞleŞen kapali çarŞinin sokaklarinda 80 yildir esnafa çay daĞitiyolar

aksaray kapalı çarşıda 80 yıllık çay ocağı yıllara meydan okuyor. babadan oğla süre giden çay ocağı 80 yıllık mesaisiyle kapalı çarşının en eski dükkanları arasında yer alıyor.
çocukluk yaşlarında babasının çay ocağında çırak olarak işe başlayan nuri koçsar, kentin tarihi yapısıyla özdeşleşen kapalı çarşının sokaklarında 45 yıldır çay dağıtıyor.
babasından devraldığı 80 yıldır ayakta duran çay ocağında şimdi oğlu ile birlikte çalıştığını söyleyen nuri koçsar; “baba mesleğimi şimdi oğlum kuddusi ile beraber yapıyoruz. yıllardır usanmadan devam ediyorum mesleğime. ben bu sokaklara bu çarşının sokakları da bana alıştı. İkinci evim gibi oldu burası, çocukluk yıllarımdan beri buradayım. ben babamla birlikte çalışırdım, şimdi oğlum benimle çalışıyor” dedi.
dededen kalma yÖntemle çay demlİyorlar
gün doğmadan evinden çıkıp çay ocağına gelen oğul kuddusi koçsar, günlük temizliğini yapıp, babasından öğrendiği şekilde çayını demliyor. her gün tarihi çarşının sokaklarını adımlayan koçsar, özenle demlediği çayı esnafın ve müşterilerinin beğenisine sunuyor.
kuddusi koçsar, "babamı bu çarşıda herkes sayar, sever. artık bana da alıştılar çünkü bende çocukluğumdan beri bu çarşıda çay dağıtıyorum. dedemden ve babamdan kalma çay ocağına severek geliyorum ve çalışıyorum”  şeklinde konuştu.
dededen kalma yöntemle çayı demlediklerini belirten oğul koçsar; “8 çeşit çayı harmanlayarak demliyoruz. burada sadece çay satıyoruz. birçok müşterimiz bizden tost ve benzeri ürün istiyor. biz sadece bildiğimiz işi yapıyoruz. çünkü çayın yanında tostu verirsek bardaklarımız yağlanır ve çayımızın tadı kaçar. biz temizlik ve hijyenden ödün vermeyen bir işletmeyiz. günlük ortalama bin kişiye çay servisi yapıyoruz” dedi.
‘bu İŞten emeklİ oldum ama
hala severek çaliŞiyorum”
gücünün yettiği kadar çalışmayı sürdüreceğini anlatan baba koçsar ise, "İnsan yaptığı işi sevmeli. mesleğimizi sevmesek dayanamazdık. sevdiğimiz için her sabah koşup oğlumla beraber geliyoruz. biz hem esnaflara çay servisi yapıyoruz hem de işletmemizin önüne attığımız taburelerde oturan müşterilerimizle sohbet ediyoruz. ben bu işten emekli oldum ama hala severek çalışıyorum” diye konuştu. foto-haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası