banner
Siyaset

‘Vatandaşlarımız bir yıl içinde evlerine kavuşacak’

AK Parti Aksaray İl Başkan Vekili Mehmet Ali Koyuncu, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 ilde tüm vatandaşların bir yıl içinde güvenli yuvalarına kavuşacağını söyledi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli..

‘Vatandaşlarımız bir yıl içinde evlerine kavuşacak’
banner

AK Parti Aksaray İl Başkan Vekili Mehmet Ali Koyuncu, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 ilde tüm vatandaşların bir yıl içinde güvenli yuvalarına kavuşacağını söyledi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük can kaybına yol açan felaketin Türkiye’nin depremiyle, yangınıyla, seliyle ve diğer tüm tehditleriyle zorlu bir coğrafyada olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattığını ifade eden Koyuncu, devletin bütün imkân ve kabiliyetiyle seferber olduğunu, tüm çalışmaların hızlı ve planlı bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mart ayında 200 bin konut ve 70 bin köy evi olmak üzere ilk etapta 270 bin konutun yapımına başlanacağını duyuran Koyuncu, “İnşallah bir yıl içinde vatandaşlarımız yuvalarına kavuşmuş olacaktır. Yıkılan şehirlerimizi yeniden depreme dayanıklı bir şekilde ihya ve inşa edeceğiz” dedi.

Depremin ilk anından itibaren bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra depremin yaralarının sarılmasına yönelik iyileştirme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Koyuncu şöyle konuştu: “Deprem bölgelerinde uygun alanlarda oluşturulan çadır kentler; sağlık, hijyen ve güvenlik şartları dikkate alınarak kurulmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde depremin etkilediği tüm illerin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacak geniş bir program hazırlanmıştır. AK Parti iktidarında bugüne kadar yaşanan afetlerde nasıl ki kısa sürede yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildiyse, Allah’ın izniyle aynı şekilde 11 ilimizde de tüm vatandaşlarımız bir yıl içinde güvenli yuvalarına kavuşacaktır. Vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımızın sözüne itibar ediyor ve güveniyor. Kendilerini bu süreçte yalnız ve sahipsiz bırakmayacaklarını biliyorlar. Rabbimiz, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun. Hayatını kaybeden her bir kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Bizlere bir daha böylesi acılar yaşatmasın.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası