banner
Özel

Abisinin gözü annesinin eli ayağı oldu

Aksaray’ın Sağlık beldesinde yaşayan Halime Acar, görme engelli abisi ve beyin felci geçiren 93 yaşındaki annesine gönüllü olarak bakıyor. 2 buçuk yaşında geçirdiği çiçek hastalığı yüzünden görme yetisini kaybeden kardeşi..

Abisinin gözü annesinin  eli ayağı oldu
banner

Aksaray’ın Sağlık beldesinde yaşayan Halime Acar, görme engelli abisi ve beyin felci geçiren 93 yaşındaki annesine gönüllü olarak bakıyor.

2 buçuk yaşında geçirdiği çiçek hastalığı yüzünden görme yetisini kaybeden kardeşi Ramazan Çağlar’a, 59 yıl annesinin baktığını söyleyen Acar, “Annem 5 yıl önce beyin felci geçirip yatağa bağımlı kaldı.  Eşim vefat ettikten sonra bende annem ve ağabeyime bakmaya karar verdim. Onların duasını alıyorum ve babamın aylığıyla evi geçindiriyorum. Ağabeyime çok uzun yıllar boyunca annem baktı. Ondan sonrada ben geldim. Mutlu bir hayatımız var” dedi.

‘ONA NE KADAR DUA ETSEK AZDIR’

Gözlerinin tedavisi için birçok yol denediklerini fakat bir sonuç alamadıklarını kaydeden 63 yaşındaki Ramazan Çağlar ise, “Çiçek hastalığı sonrası 2 gözümü de kaybettim. Babam tedavi olabilmem için beni birçok kez Ankara ve Adana’ya götürdü fakat bir sonuç alamadık. Babam benim okumamı çok istedi. Ankara’ya gidip orada engellilerin eğitim gördüğü bir okula başvurmamı söyledi. Ben küçük olduğum için kabul etmedim. Babamın tanıdığı bir emniyet amiri ‘Okursan bir iş güç sahibi olursun’ dedi. O söz benim dünyamı değiştirdi ve okumaya başladım. Şimdi daha önce okumaya başlamadığıma pişman oluyorum. 1 yıllık bir iş deneyimim oldu. Annem nereye gitsem benimle gelirdi. Ankara’da okumaya hep kendim gidip geldim. 23 yıl önce babam vefat etti. 5 yıl öncede annem felç geçirdi. Son 5 yıldır da bana ve anneme kız kardeşim bakıyor. Ona ne kadar dua etsek azdır” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası