banner
Gündem

Açık erişim sistemine dair süreç gelişerek ilerliyor

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, yükseköğretimde dijital dönüşüm projesi kapsamında, bilimsel çalışmaların elektronik ortamda toplanması ve saklanması sürecinin geliştirilerek sürdüğünü belirtti. “uluslararası açık erişim haftası” bu yıl..

Açık erişim sistemine dair süreç gelişerek ilerliyor
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, yükseköğretimde dijital dönüşüm projesi kapsamında, bilimsel çalışmaların elektronik ortamda toplanması ve saklanması sürecinin geliştirilerek sürdüğünü belirtti.
“uluslararası açık erişim haftası” bu yıl “bilgiye açık erişimde yapısal eşitliği İnşa etmek” teması ile değerlendiriliyor. açık erişimin, kamu kaynakları ile üretilmiş bilimsel yayınların tam metinlerine yasal ve teknik engeller olmaksızın, ücretsiz şekilde ulaşmayı içerdiğini belirten rektör yusuf Şahin, asÜ”de de kurumsal bir akademik arşiv sisteminin oluşturulduğunu belirtti. asÜ”nün kurumsal akademik arşiv sistemine http://acikerisim.aksaray.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.
sistemle, üretilen bilimsel çalışmaların dijital ortamda toplanması, saklanması, indekslenmesi, uzun dönemde korunarak bilgiye erişimin güvence altına alınması ve bu doğrultuda bilgi birikiminin geniş kitlelerce paylaşılması sağlanıyor. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası