banner
Gündem

‘Aksaray, istihdamda öncü’

İŞbaŞi eĞİtİm programi araciliĞiyla 36 bİn kİŞİ İŞe yerleŞtİ ve toplamda 7 bİn 181 kİŞİ İŞ sahİbİ oldu ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın talimatlarıyla..

‘Aksaray, istihdamda öncü’
banner

İŞbaŞi eĞİtİm programi araciliĞiyla 36 bİn kİŞİ İŞe yerleŞtİ ve toplamda 7 bİn 181 kİŞİ İŞ sahİbİ oldu ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın talimatlarıyla başlatılan ‘çalışma hayatında milli seferberlik” kapsamında istihdama destek olan esnaf ve işverenlere teşekkür etti.
 
‘çalışma hayatında milli seferberlik” kapsamında kurum ve kuruluşların iş birlikteliği içerisinde başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden İl başkanı altınsoy, “cumhurbaşkanımızın her 1 işverenden ilave 2 istihdam çağrısı aksaray”da geniş yankı buldu. bu doğrultuda işverenler ‘çalışma hayatında milli seferberlik”kapsamında bölge illerine nazaran önemli oranda istihdam gerçekleştirdiler. yılsonu için 5 bin 120 istihdam hedefi belirleyen aksaray çalışma ve İş kurumumuz, özel sektörde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 60″lık artış ile 6 bin 145 kişiyi işe yerleştirmiştir. aynı zamanda gençlerimizin mesleki becerilerinin arttırılması kapsamında işbaşı eğitim programı aracılığıyla 36 bin kişi işe yerleşmiş ve toplamda 10 aylık dönemde 7 bin 181 kişi iş sahibi olmuştur. bu yönüyle ilimiz İç anadolu bölgesi”nde en fazla istihdam gerçekleştiren öncü illerden biridir” diye konuştu.
 
İstihdamda ön sıralarda yer alan aksaray”da genç nüfusa önem verildiğini kaydeden İl başkanı hüseyin altınsoy, “Özellikle aksaray”ın nüfusu yapısı incelendiğinde gençlerimiz önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. gençlerimizin istihdamı açısından ilimiz, son 3 yıllık dönem içerisinde her zaman ilk beşin içerisinde yer almıştır. eylül ayı verilerine göre aksaray, türkiye birincisi olmuştur. ak parti hükümetleri olarak, her zaman işçimizin ve işverenlerimizin yanında olduk. İstihdam hedefleri doğrultusunda, 18 başlıkta teşvik ile işverenlerimizin önemli oranda maliyetlerine katkıda bulunurken aynı zamanda işsizlik konusunda da ilimizde ciddi bir istihdam sağlandı. ben buradan cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına destek verdikleri için tüm esnafımıza ve işverenlerimizeteşekkür ediyor, İŞ-kur müdürlüğümüzü gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası