banner
Siyaset

Aksaray Milletvekili Adayları belirlendi

PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA (YSK) TESLİM EDİLDİ Türkiye’de milyonların odaklandığı 14 Mayıs 2023 seçimlerine sayılı günler kala, partilerin milletvekili adayları belirlendi. Cumhur İttifakı’nda yer alan AK Parti..

Aksaray Milletvekili Adayları belirlendi
banner

PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA (YSK) TESLİM EDİLDİ

Türkiye’de milyonların odaklandığı 14 Mayıs 2023 seçimlerine sayılı günler kala, partilerin milletvekili adayları belirlendi. Cumhur İttifakı’nda yer alan AK Parti ve MHP, Aksaray’da seçimlere kendi listeleriyle giderken, Millet İttifakı paydaşlarından İYİ Parti ve CHP ise ortak listeyle seçimlere gidiyor. Listeler bugün Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.

PARTİLER TANIDIK İSİMLERLE SEÇİME GİDİYOR

Cumhur İttifakı paydaşlarından AK Parti’de 26. ve 27. dönem Milletvekili Cengiz Aydoğdu liste başı olurken, önceki dönem AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy 2. sırada yer aldı. Bir dönem AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapan Sevinç Kasal 3. sırada, yine bir dönem AK Parti Aksaray Gençlik Kolları ve iki dönem AK Parti Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapan Av. Sinan Özkan 4. sıra milletvekili adayı oldu. 3 dönem kuralına takılan İlknur İnceöz ise listede yer almadı. MHP’de 27. Dönem Milletvekili Ramazan Kaşlı liste başı oldu.

TURAN YALDIR İYİ PARTİ’DE LİSTE BAŞI

İYİ Parti’de ise liste başı 25. Dönem MHP Milletvekili Turan Yaldır oldu. Uzun süredir siyasi arenadan uzak olan Yaldır, 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde İYİ Parti’nin birinci sıra adayı oldu. Millet İttifakı paydaşlarından CHP’nin önceki dönem il başkanı olan ve Aksaray siyasetinde ismini etkin bir şekilde duyuran Ali Abbas Ertürk de İYİ Parti’den 2. sırada yer aldı.Foto-Haber: Şeyda COŞAR
https://www.high-endrolex.com/49

28.DÖNEM AKSARAY MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

AK PARTİ ADAY LİSTESİ;
1.Cengiz Aydoğdu
2. Hüseyin Altınsoy
3. Sevinç Kasal
4. Sinan Özkan
MHP ADAY LİSTESİ;
1.Ramazan Kaşlı
2. Mustafa Zavlak
3. Çiğdem Er
4. Fatih Doğan
İYİ PARTİ ADAY LİSTESİ;
1. Turan Yaldır
2. Ali Abbas Ertürk (CHP)
3. Naciye Akkuş
4. Gürsel Keskin (CHP)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası