banner
Ekonomi

‘Aksaray seraları aktif çalışıyor’

konya ovası projesi bölge kalkınma İdaresi başkanlığı tarafından desteklenen aksaray tarım ve orman müdürlüğünün yürütmüş olduğu sera projeleri verimli olmaya devam ediyor.   seranın ekim ve dikimi hakkında aksaray tarım..

‘Aksaray seraları aktif çalışıyor’
banner

konya ovası projesi bölge kalkınma İdaresi başkanlığı tarafından desteklenen aksaray tarım ve orman müdürlüğünün yürütmüş olduğu sera projeleri verimli olmaya devam ediyor.
 
seranın ekim ve dikimi hakkında aksaray tarım ve orman müdürü bülent saklav, koordinasyon ve tarımsal  veriler Şube müdürü mehmet ercan,  proje koordinatörü gökçe bitirgen, çiftçilerden bilgi aldı. 1 dekarlık alandan 50 ton salatalık alan çiftçi, ikinci ürün olarak marul ekimi gerçekleştirdiğini ifade etti.
 
İl müdürü bülent saklav, “kop kırsal kalkınma programı kapsamınsa desteklenen 1 dekarlık seralarda, üretim yılın 9 ayı devam etmektedir. çiftçilerimiz birim alandan en fazla miktarda yararlanıp, işgücü ve maliyeti de en aza indirmektedirler. yapmış olduğumuz ziyaretlerde desteklediğimiz 36 adet seranın hepsinin aktif işliyor. çiftçilerimiz yapılmış olan bu projeden çok memnun olduklarını dile getirdiler” dedi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası