banner
13

Aksaray’da ‘Akif’ filmini 5 bin öğrenci izleyecek

İstİklal marŞi”nin hİkâyesİnİn anlatildiĞi ‘akİf” fİlmİ sİnemalarda İstiklal marşı”nın yazılış serüvenini, şair mehmet akif ersoy”un yaşamından kesitlerle beyaz perdeye aktaran, yapımcılığını baran mayda ve harun türk”ün, yönetmenliğini sadullah Şentürk”ün üstlendiği..

Aksaray’da ‘Akif’ filmini 5 bin öğrenci izleyecek
banner

İstİklal marŞi”nin hİkâyesİnİn anlatildiĞi ‘akİf” fİlmİ sİnemalarda İstiklal marşı”nın yazılış serüvenini, şair mehmet akif ersoy”un yaşamından kesitlerle beyaz perdeye aktaran, yapımcılığını baran mayda ve harun türk”ün, yönetmenliğini sadullah Şentürk”ün üstlendiği "akif" filmi 24 eylül cuma günü vizyona giriyor.
aksaray parksite avm içerisinde yer alan klas sinemaları işletmecisi ethem sönmez, kültür ve turizm bakanlığı katkılarıyla hazırlanan ‘akif” filmine aksaray valiliği destekleri ile 5 bin öğrencinin katılım göstereceğini söyledi.
filmin türkiye genelinde öğrencilere izletileceğini ifade eden sönmez, şöyle konuştu;” İster öğrenci, ister yetişkin fark etmez herkes filmi 10 tl”ye izleyebilecek. buradaki öncelikli amaç bu filmi herkese izletebilmek. film 24 eylül cuma günü vizyona girecek. Öğrencilerimiz gelmeden hazırlıklarımızı yaptık ve oturma düzenini de pandemi kurallarına uygun bir biçimde hazırladık. filmimiz günde 5 seans oynayacak, ilk 3 seans öğrencilerimize geriye kalan 2 seansımıza ise vatandaşlarımız katılım sağlayabilecek.”
‘fİlm tarİhİ belge
 nİtelİĞİ taŞiyor”
filmin kurtuluş savaşını ne zorluklarla ve mücadele ile kazanıldığını anlattığını belirten sönmez, “gençlerimiz inşallah izlerler ve manevi duyguları hissedebilirler. tarihlerine, milletine, vatanına sahip çıkarlar. bu film aynı zamanda tarihi bir belge niteliği taşıyor. gençlerimiz mehmet akif ersoy, İstiklal marşı”nı yazarken ne hissettiğini hissedecekler” diye konuştu.
‘yenİ sezondan umutluyuz”
sönmez, ‘akif” filmi ile aynı zamanda sinema sezonuna da adım atıldığını ve yeni filmler ile sezondan umutlu olduklarını kaydetti. sönmez, “pandemi nedeni ile yaklaşık 2 yıldır kapalıydık ve sektör olarak zor günler geçirdik. birçok yapımcı filmleri ertelemek zorunda kaldı fakat önümüzde vizyona gelecek güzel filmler var. matrix, avatar, kesişme; ‘İyi ki varsın eren” filmleri vizyona girecek ve bu filmlerden büyük beklentilerimiz var” dedi. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası