banner
Esnaf

​ Aksaray’da bahar bereketi

aksaray”da bu yıl erken gelen bahar ve mevsimin oldukça güzel olması arılar için altın yıl oldu.  aksaray”da bu yıl erken gelen bahar ve mevsimin oldukça güzel olması arılar için altın..

​ Aksaray’da bahar bereketi
banner

aksaray”da bu yıl erken gelen bahar ve mevsimin oldukça güzel olması arılar için altın yıl oldu. 
aksaray”da bu yıl erken gelen bahar ve mevsimin oldukça güzel olması arılar için altın yıl oldu. aksaray”da bu yıl baharın erken geldiğini ve yılın arıcılık ve bal üretimi bakımından oldukça güzel olduğunu kaydeden aksaray çetinkaya arıcılık yetkilisi, nezih çetinkaya "tabiatın erken uyanması ile arılarımız bu yıl çalışmalarına daha erken başladı.arılarımız bu yıl kovanlardan bu yıl çok güçlü çıkması hem bizi hemde arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızı sevindirdi. Şu anda arıcılarının arıları oğul vermekte bunun sebebi ise mevsimi iyi gördükleri için şu anda oğul veriyorlar. bahar ayının verimli başlaması bal verimini olumlu yönde yansımaya başladı."dedi.
arıcılığa gençlerin müthiş bir istekleri var
aksaray”da arıcılık her geçen yıl gelişiyor ve gençlerin bu sektöre müthiş bir istekleri  olduğunu belirten çetinkaya,genç çiftçi projesi  ile gençlerimiz  bal üretmeye başladılar.  bal üreten üreticilerin ürettikleri ballar kesinlikle ellerinde kalmıyor  ve birde balın kesinlikle bozulma riski yok. yeter ki gençlerimiz ellerinden geldiği kadar bal  üretsin. 150 kovanla bir aile rahatlıkla geçimini sağlayabilir. ben aksaray”da işsizim diyen  gençlere şaşıyorum. devlet genç çiftçiye 30 bin lira karşılıksız hibe ile arı desteği veriyor. bu destekten yaralanıp  gençler kendi işinin patronu olabilme imkanı var.birde bal fiyatları bu sezon gayet iyi duruda .süzme çiçek balları kalitesine göre 30-60 lira arasında satılıyor."dedi.
geçen yıl 300 kilo bal ürettim
aksaray”da genç çiftçi projesinden faydalanıp elmacık köyünde eşi ile birlikte arı yetiştiren mustafa dinçer,tüm ürünlerimizi biz devletimizden hibe alıp eşim ile birlikte gecen yıl aldığımız arılardan yaklaşık 300 kilo bal elde ettik. daha fazla bal da üretebilirdik  ama ilk yılımız olduğu için biraz acemilik çektik. bu sezon bahar mevsimi  erken gelmesi bizi sevindirdi.bu yıl bizim için daha veremli bir yıl olacağını inanıyorum."dedi.
ana arı yetiştirip satıyoruz
aksaray”da 12 yıldır da ana arı yetiştirip sattıkların belirten çetinkaya, biz kafkas arı yetiştirip arıcılara satıyoruz . biz yılda 3 bin ana arı yetiştiriyoruz. bu ana arıların tanesini ise 35 liradan satıyoruz. Ürettiğimiz ana arılar iç anadolu bölgesinin iklim şartlarına uygun arılar. foto-haber : ali furat
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası