banner
Gündem

‘Aksaray’da bisiklet turizminin gelişmesini arzu ediyoruz’

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektör yardımcısı prof. dr. engin deligöz, kampüste başlattıkları bisikletli yaşam faaliyetlerinin genele yayılmasını ve şehrin bisiklet turizmi açısından bir cazibe merkezi olmasını arzu ettiklerini söyledi. kültür ve..

‘Aksaray’da bisiklet turizminin gelişmesini arzu ediyoruz’
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektör yardımcısı prof. dr. engin deligöz, kampüste başlattıkları bisikletli yaşam faaliyetlerinin genele yayılmasını ve şehrin bisiklet turizmi açısından bir cazibe merkezi olmasını arzu ettiklerini söyledi.

kültür ve turizm bakanlığı bisiklet turizminin teşvik edilmesi ve gerekli şartları sağlayan konaklama tesislerine “bisiklet dostu konaklama tesisi belgesi” verilmesine ilişkin bir tebliğ yayımladı. bu uygulamayı, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşma çalışmalarıyla doğrudan ilintili olması hasebiyle önemli bulduklarını söyleyen prof. engin deligöz, aksaray”da faaliyet gösteren konaklama tesislerinin temsilcileriyle bir araya geldi. asÜ”nün kapsamlı bir bisiklet altyapısına sahip olduğunu ve bisiklet dostu tesis uygulaması ile ilgilenen kurumlara ihtiyaç duydukları danışmanlık hizmetini verebileceklerini dile getiren prof. deligöz, “amacımız, kampüste oluşan altyapının genele yayılması ve şehrimizin bisiklet turizminde bir çekim merkezi haline gelmesine katkı sağlamak. bilindiği üzere asÜ, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan bir üniversite. biz, ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında daha geniş iş birliği imkânları oluşturmaya gayret ediyoruz. birikimlerimizi paylaşmaya ve böylece şehrimizin farklı alanlarda gelişmesine destek olmaya her an hazırız” dedi. kampüsteki bisiklet altyapısına ilişkin bilgiler de veren deligöz, kayıtlı bisiklet kullanıcısı sayısının 13 bine yaklaştığını ve bu kullanıcıların sadece bir dönemde, dünyanın ekvator çevresini beş kez turlamaya denk bir mesafeyi bisikletlerle kat ettiğini vurguladı.

toplantı, spor ve sağlık alanında İhtisaslaşma koordinatörü doç. dr. lalehan akyüz ve koordinatörlük mensuplarının sunumları, kampüste yürütülen çalışmaların detaylarının anlatılması ve ilgili proje kapsamında atılması gereken adımların değerlendirilmesi ile tamamlandı.  (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası