banner
13

Aksaray’da fırıncılar elaman bulamıyor

aksaray fırıncılar  odası başkanı halis altınsoy, son yıllarda fırınlarda ciddi şekilde eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. aksaray fırıncılar  odası başkanı halis altınsoy, “eskiden fırınlarda elaman sıkıntısı yoktu. Şimdi elemanlar fırında çalışmak..

Aksaray’da fırıncılar elaman bulamıyor
banner

aksaray fırıncılar  odası başkanı halis altınsoy, son yıllarda fırınlarda ciddi şekilde eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
aksaray fırıncılar  odası başkanı halis altınsoy, “eskiden fırınlarda elaman sıkıntısı yoktu. Şimdi elemanlar fırında çalışmak yerine farklı iş kollarına yönelmeyi tercih ediyor. Şimdi fırınlarda eskisi gibi ne çırak ne de kalfa yetişiyor. çünkü fırıncılık zor ve meşakkatli bir meslek çünkü gece çalışıp sabaha ekmeği hazır etmesi gerekiyor. herkes uykuda uyurken fırıncılar ekmek çıkartıyor. fırında çalışan ustalar aksaray”da 150-170 tl arasında günlük yevmiye alıyorlar. birçok fırın eleman yüzünden kara fırını bırakıp, normal ekmek üretmeye başladı. İşçiliği ve zahmet gerektiren bir iş olduğundan dolayı kara fırın ustaları fırıncıların gözdesi oldu” dedi.
‘aksaray”da ekmeklerİ İsraf etmİyoruz”
aksaray”da günlük ortalama 250 bin ekmek üretildiğini belirten altınsoy, “günlük 4-5 bin ekmek geri bize dönüyor. bayat ekmekleri de hayvancılara tanesini 75 kuruştan satıyoruz ve ekmek israfının bu şekilde önüne geçiyoruz. un, elektrik ile doğalgaz zamları sonrası şehrimizde 210 gram ekmek 1,5 tl”den 1,75 tl”ye yükseldi. İnşallah girdilerimiz artmaz ve bizlerde ekmeğe zam yapmayız”diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası