banner
Asayiş

Aksaray’da, karadan ve havadan trafik denetimi

aksaray polİsİ bayram”da tatİl boyunca yoĞun mesaİ yapti aksaray”da polis ekipleri, bayram boyunca yollardaki trafik denetimlerini sürdürdü. trafik, havadan da drone ile denetlendi. bayram öncesi herhangi bir kazanın yaşanmaması için..

Aksaray’da, karadan ve havadan trafik denetimi
banner

aksaray polİsİ bayram”da tatİl boyunca yoĞun mesaİ yapti

aksaray”da polis ekipleri, bayram boyunca yollardaki trafik denetimlerini sürdürdü. trafik, havadan da drone ile denetlendi.
bayram öncesi herhangi bir kazanın yaşanmaması için yoğun bir mesai harcayan emniyet güçleri, bayram tatilinin son gününde yine aynı güvenlik önlemi ve tedbirleriyle yollarda görev aldı. aksaray – ankara, konya, adana ve nevşehir karayollarında görev alan trafik tescil ve denetleme Şubesi ekipleri, kayan let ışıklı trafik polisi aracı ile sürücülerin hem bayramını kutladı, hem de uyarılarda bulunarak çeşitli hediyeler verdi.
aksaray İl emniyet müdürlüğü bölge trafik denetleme Şube müdürü İlhan Özdemir,” İçişleri bakanlığımızın talimatlarıyla 9 günlük ramazan bayramında ‘sıfır ölüm” hedefiyle vatandaşların bayram tatillerini kazasız belasız geçirip sevdiklerine gidip dönmeleriyle ilgili tedbirler alınmıştı. aksaray ilinde de 140 personel 31 ekip ile bu tedbirler alınmıştır. aksaray şehir merkezi içinde 6 ışıklı kavşağımızda 8 trafik ekibimiz 24 saat sabit görev aldı. vatandaşlarımızın bayramdan önce ankara- adana, konya istikametine bayramdan sonra adana, konya istikametinden ankara”ya trafiğe takılmadan, gerilmeden, sinirlenmeden, herhangi bir kazaya karışmadan seri bir şekilde geçmeleri için önlemler alındı.
geçen yıl ile karşılaştırma yaptığımızda yüzde 50″sinin hız kaynaklı, dikkatsizlik, tedbirsizlik ve uykusuzluk sonucu yoldan çıkma sonucu kazalar olduğunu tespit ettik bununla ilgili tedbirler aldık. İkinci sırada kavşaklara kontrolsüz girme, üçüncü sırada ise yayaya çarpma kazaları olduğunu gördük.
hız konusunda 779 araç ve sürücüsüne 238 bin 457 tl ceza, hatalı solama, ters istikamete gitme, makas atma, drift atma gibi suçlardan 26 sürücüye 22 bin 345 tl ceza, emniyet şeridi işgali ve sol şerit işgali suçundan 215 sürücüye 214 bin 662 tl ceza, abartı egzoz suçundan 6 sürücüye 6 bin 12 tl ceza kesildi. motosiklet kontrollerinde 38 sürücüye 41 bin 107 tl ceza kesildi. toplamda 512 bin 629 tl ceza uygulandı.
2018 yılında kurban bayramında 2019 yılında ramazan bayramında da hiç ölümlü kazamız bulunmamaktadır. İstatistiklere bakıldığında; geçen yıl 49 yaralamalı kaza, bu yıl 30 yaralamalı kaza meydana gelmiştir. bu kazalarda geçtiğimiz yıl 126, bu yıl 53 vatandaş yaralandı. İstatistiğe baktığımızda bu noktada yüzde 138″lik bir azalma mevcut.
vatandaşlarımıza trafikte dikkatli seyir halinde olmalarını, hız yapmamalarını, bir saat geç kalmalarını ama sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını temenni ediyoruz. “dedi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası