banner
Özel

Aksaray’da patates hasadına başlandı

Türkiye’de patates üretiminde ilk 10 il içerisinde yer alan Aksaray’da 75 bin dekar alanda ekimi yapılan ve yaklaşık 300 bin ton rekolte beklenen patatesin hasadı başladı. Güzelyurt ilçesi Selime beldesinde..

Aksaray’da patates hasadına başlandı
banner

Türkiye’de patates üretiminde ilk 10 il içerisinde yer alan Aksaray’da 75 bin dekar alanda ekimi yapılan ve yaklaşık 300 bin ton rekolte beklenen patatesin hasadı başladı.

Güzelyurt ilçesi Selime beldesinde patates üreticisi Serhat Karcıoğlu, “Yazlık patatesin hasadına başladık. Geçen yıla oranla yazlık patates fiyatı tarlada yüzde 45 oranda zamlandı” dedi.

‘SARI ALTININ LEZZETİ VE KALİTESİ MARKA HALİNE GELDİ’

Aksaray’dan Türkiye’nin her bölgesine patates gönderdiklerini aktaran Karcıoğlu, “Şu anda 600 dekar alanda yazlık patates hasadına başladık. Talepler çok güzel. Beldemizin sarı altını lezzeti ve kalitesi ile tezgâhlarda marka haline geldi. Yazlık patates hasadımız 1 ay sürüyor. Daha sonra ise 1 ayda kışlık patates hasadımız başlar. Şu anda tarlada 10 liraya patates çıkıyor. 1 lira işçilik maliyeti, 2,5 lira nakliye ücreti ve bunun yanında hal ve komisyoncuların kiloda 1 ile 1,5 lira kar marjı ve market, manav ile pazar tezgâhlarına ulaşıncaya kadar herkesin kar marjlarını koyduğu zaman fiyat 16-22 liraya bandına ulaşıyor. Tarla ile tezgâh arasındaki fark bu nedenlerden dolayı açılıyor. Tarladan 10 liraya çıktı, tezgâhta 11 liraya gelme ve yeme gibi bir durum yok. Üzerine binen maliyetler yüksek. 10 liraya patatesin tezgâhlarda 16-22 liraya satılması normaldir. Vatandaşlarımız şu anda patatesi iyi bir fiyata tüketiyor diyebiliriz” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası