banner
Gündem

Aksaray’da sosyal belediyecilik farkı

İhtiyaç sahibi ailelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanmasından, evde bakım hizmetlerine kadar birçok projeye imza atan aksaray belediyesi, yaşlı, engelli ve dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar yapmayı sürdürüyor. aksaray belediyesi”ne bağlı..

Aksaray’da sosyal belediyecilik farkı
banner

İhtiyaç sahibi ailelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanmasından, evde bakım hizmetlerine kadar birçok projeye imza atan aksaray belediyesi, yaşlı, engelli ve dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar yapmayı sürdürüyor.
aksaray belediyesi”ne bağlı sosyal yardım İşleri müdürlüğü”nden yapılan yazılı açıklama ile bu kapsamda gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler verildi. açıklamada; “belediye bünyesinde görev yapan bayan ve erkek kuaförleri, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek ebeveynlerin ve çocuklarının saç kesim işlemi gerçekleştiriliyor. engelli koordinasyon merkezinde engelliler için e-kpss kursu, takı tasarım kursu, filografi kursu ve nefes eğitimi kursu veriliyor. yine engelli koordinasyon merkezi bünyesinde hizmet vermekte olan engelli aracı ile engelli vatandaşlarımızı evlerinden alınarak hastaneye ya da fizik tedavi merkezlerine bırakılmakta, işleri bittikten sonra da tekrar evlerine dönüşleri sağlanmaktadır. sosyal mağaza otobüsü ile merkezde bulunan mahalle ve merkeze bağlı köylere gidilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara kullanılmamış kıyafet yardımında bulunulmaktadır. belediye tarafından şehrimizin çeşitli yerlerine yerleştirilen kıyafet kumbaralarından toplanan kıyafetler ayırıldıktan ve kuru temizleme işleminden geçirildikten sonra sosyal mağaza aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılmaktadır. ayrıca sosyal mağazada ayakkabı yardımı da yapılmaktadır. ayrıca evden çıkma imkânı olmayan hastalara evde sağlık hizmeti verilerek ziyaret edilen hastaların sağlık ihtiyaçlarını karşılanmaktadır. tek başına yaşayan ve temizlik, fatura ödemeleri gibi işlerini kendi başlarına halledemeyen yaşlılar için de evde temizlik hizmeti sunulmaktadır” denildi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası