banner
Gündem

Aksaray’da tekstil zirvesi

TEKSTİL ALANINDA ÜRETİM YAPAN 28 FİRMA TEMSİLCİSİNİN KATILDIĞI TEKSTİL ZİRVESİ DÜZENLENDİ Aydoğdu, başkanlığında düzenlenen zirvede; sektörün ihtiyaçları ve çözüm önerileri değerlendirildi Tekstilde 4 bin 500 kişiyi Aksaray’da istihdam eden sektör..

Aksaray’da tekstil zirvesi
banner

TEKSTİL ALANINDA ÜRETİM YAPAN 28 FİRMA TEMSİLCİSİNİN KATILDIĞI TEKSTİL ZİRVESİ DÜZENLENDİ

Aydoğdu, başkanlığında düzenlenen zirvede; sektörün ihtiyaçları ve çözüm önerileri değerlendirildi

Tekstilde 4 bin 500 kişiyi Aksaray’da istihdam eden sektör temsilcileri 8. Tekstil Zirvesi ve İnsan Kaynakları Platformu toplantısında bir araya geldi. Vali Hamza Aydoğdu, 28 tekstil firma temsilcisinin katıldığı zirvede sektörün sorunlarının çözümü için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Aksaray Valiliği öncülüğünde düzenlenen toplantı, Çalışma ve İş Kurumu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekstil Platformu ortak organizasyonunda Aksaray’da üretim yapan tekstil sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Hamza Aydoğdu; Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy İlçelerinde 6. Bölge Yatırım Teşviklerin verildiği OSB’lerin açıldığını kentin 5 yıl içerisinde çevre illerden istihdama dayalı göç alacağını söyledi.

‘ÜRETİMİMİZ 50

BİN TONA ÇIKACAK’

Sultanhanı OSB’sinde çivi çakılmadan yer kalmadığını, Eskil OSB’nin yarı yarıya dolduğunu Ortaköy OSB içinde taleplerin alındığını kaydeden Vali Aydoğdu; “Ekim ayı içinde Avrupa’nın en büyük Sera OSB’sini açıyoruz. Hasan Dağı eteklerinde 2 milyon metrekare alanda yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak. Burada 11 ay üretim yapılacak. Sera OSB’si açıldığı zaman 10 bin ton olan yaş sebze ve meyve üretimimiz 50 bin tona çıkacak. Yaklaşık olarak 2 bin kişi istihdam edilecek. Bu işler hızla artarken temel problemlerimize baktığımızda ara eleman yetiştiremediğimizi görüyoruz. Bunun bir tane değil çok farklı sebepleri olduğunun farkındayız. Bu nedenle sektörün gelecek 5 yıl içinde ihtiyaç duyacağı alanlarda ara eleman ihtiyacını gidermek için hemen çalışmaya başlamalıyız. Biz bakanlıkla irtibat halinde sektörün ihtiyaç duyduğu alanları güncelleyip endüstri meslek liselerimizin tekstil alanında yeni bölümler açabiliriz” diye konuştu.

‘HEM AKSARAY HEM

TÜRKİYE KAZANSIN’

Aksaray OSB’de tekstil sektörünün büyümeye devam ettiğini vurgulayan Vali Hamza Aydoğdu; “Aksaray ilinde yapılması gereken ne varsa biz sizin emrinizdeyiz. Yeter ki siz üretim yapın yeter ki Aksaray insanı üretsin. Hem Aksaray hem Türkiye kazansın. İlçelerde ve beldelerde atıl durumda binalarımız var. Bu atölyeleri buralarda açabilir derseniz hemen tahsis edebiliriz. Artık yaşadığımız dünya da üretmeden ayakta kalmak mümkün değil. Biz bu noktada elimizden gelen bütün gayret ve çabayı gösteriyoruz. Bunu hep birlikte yapıyoruz” dedi.

Vali Aydoğdu, Aksaray’da İstihdamla Gülen Yüzler adı altında önemli bir proje başlattıklarını söyledi.

Aydoğdu; İŞKUR ve  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen proje ile sosyal yardımlardan yararlanan 400 kişinin özel sektörde istihdam edilerek kendi geçimlerini sağlamaya başladığını belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş’da Aksaray’da tekstil sektöründe ki istihdam sayısının 4 bin 500 rakamına ulaştığını söyledi. 2022 yılında bin kişilik ilave bir istihdam gerçekleştiğini ifade eden Akkuş; “Sektörümüz büyüyor. Gülağaç, Sultanhanı, Ortaköy’deki tekstil firmalarımızdaki istihdamlarla 5 bin istihdama kararlılıkla yürüyoruz. Sektörde beyaz yakalıların sayısının artırılması için gayret gösteriyoruz” dedi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası