banner
13

Aktürk, ‘Kar tarım ve hayvancılığın geleceğidir’

aksaray koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk, kentte son günlerde meydana gelen kar yağışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. kışın bereketli geçeceğinden söz eden aktürk, nisan ayı ile birlikte meraların canlanacağını,..

Aktürk, ‘Kar tarım ve  hayvancılığın geleceğidir’
banner

aksaray koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk, kentte son günlerde meydana gelen kar yağışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. kışın bereketli geçeceğinden söz eden aktürk, nisan ayı ile birlikte meraların canlanacağını, eski bereketli günlere geri dönülmesini umut ettiklerini kaydetti.

kar yağışının bereketi ile geldiğini ifade eden aktürk, kar yağışının aynı zamanda tarım ve hayvancılığın geleceği olduğunu söyledi. kar yağışı ile mücadelede ekiplerin aralıksız çalıştığını belirten aktürk, “Şehrimiz kar ile mücadelede bütün birimleri ile gece gündüz demeden sahada çalışıyor. açılmayan yol, girilmeyen sokak ve cadde bırakmadılar” diye konuştu.

‘vatandaŞlarimizin maĞdurİyetlerİnİn  gİderİlmesİnİ saĞlayacaĞiz”

kar yağışının güzelliklerinin yanında birtakım sıkıntılara neden olduğunu ifade eden aktürk, vatandaşları tedbir almaları konusunda uyardı. kar yağışının aralıklarla devam etmesi ile bazı ağıl ve mandıralarda çökme olaylarının meydana geldiğinden söz eden aktürk, “geçtiğimiz günlerde yanyurt köyünde bir ağılımız, karakuyu köyünde bir mandıramız çöktü ve 15 koyun telef oldu. armutlu köyünde de bir ağılımızın çökmesi sonucu 30 koyun telef oldu.  vali hamza aydoğdu çökme olaylarının yaşandığı yerlere giderek devletin şefkat elini uzatıp, vatandaşlarımızın zararının ödeneceğini söyledi. bizde vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayacağız. bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızdan evlerin, mandıraların ve ağılların üzerindeki karları temizlemesini önemle rica ediyoruz. bununla ilgili üreticilerimize bilgi de verdik. herkesin üzerine düşeni yapması ve tedbirini alması gerekiyor” dedi.

besİcİlerİn zorlu mesaİsİ sÜrÜyor

kar yağışı ile besicilerin zorlu mesaisine devam ettiğini aktaran aktürk, kuzulama dönemi hakkında da bilgi verdi. aktürk, “doğum sezonu olması nedeniyle vatandaşlarımız hayvanlarını bekliyorlar. koyun kendi kendine doğum yapabilen fakat gözetim altında olması gereken bir canlıdır. hayvan yetiştiricilerimiz kuzulama döneminde sabaha kadar uyumaz ve doğumu bekler. kuzuları canlı dünyaya getirmemiz gerekiyor çünkü bir yılın umudu buna bağlıdır. eğer kuzu ölü doğarsa o koyunun ne etinden ne sütünden bir yıl boyunca masraf etmiş olur. bu yüzden kuzuyu yaşatabilmek çok önemli. kuzuların canlı dünyaya gelmesi, doğum sonrası 15-20 gününü çok önemli olduğunu, aşılarının ve vitamin desteğinin yapılması gerektiğini, kuzu başlangıç ve büyütme desteğinin verilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. zaten yetiştiricilerimiz kuzu bakımını ve büyütmeyi öğrendiler. bakım iyileştirme şartlarını ve aşılamayı her geçen gün iyileştiriyoruz. bununla birlikte daha iyi ürün alıyor. Ülkemizin et ve süt ihtiyacına katkıda bulunuyoruz” diye konuştu. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası