banner
Gündem

‘Arama-kurtarma da hiçbir sıkıntımız yok’

aksaray İl afet ve acil durum (afad) müdürü cezmi türkmen, öğretmenevinde yerel basın ile bir araya geldi. türkmen, toplantı da kurumun işleyişi, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. türkmen, aksaray”da..

‘Arama-kurtarma da hiçbir sıkıntımız yok’
banner

aksaray İl afet ve acil durum (afad) müdürü cezmi türkmen, öğretmenevinde yerel basın ile bir araya geldi. türkmen, toplantı da kurumun işleyişi, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.
türkmen, aksaray”da 2015 yılından bu yana birçok projenin gerçekleştiğini söyledi.
afad”ın özellikle arama-kurtarma çalışmaları ile öne çıktığını belirten türkmen, 2021 yılının ilk 8 ayında 235 olay olduğunu ifade etti. türkmen sözlerini şu sözlerle sürdürdü; “aksaray arama kurtarma yönünden ve kazalarla ilgili müdahale çalışmalarıyla ilgili çok yoğun bir şehir. aksaray”da çok olay olmasının iki nedeni var: birincisi geçiş noktasında bulunuyor olmamız. İkincisinde de müdahale kapasitemizin çok yüksek olması. 2021″de 8 ay boyunca şimdiye kadar 235 olay oldu. kışı da hesaba katarsak 400 olayı bulacağımızı düşünüyoruz. 400 olay türkiye”nin ortalamasının üzerinde. bizim müdahale alanlarımız trafik kazaları, sel ve su baskınları, deprem, fırtına, hortum, kayıp olayları, boğulmalar, göçükler, büyük yangınlar, iş kazaları, hayvan kurtarma, insani göçler, obezite hasta nakilleri, kuyu düşmeleri, mahsur kalmalar, orman yangınları, çığ, intihar teşebbüsleri, mevsimlik tarım işçileri ihtiyaçları, ağır kış şartları ve karla mücadele alanlarında hem iyileştirici hem tamamlayıcı hem de arama kurtarma hizmeti veriyoruz.”
türkmen, her alanda görevlerini sürdürdüklerini ve diğer kurumlarla 26 çalışma grubu ile koordineli çalıştıklarını kaydetti.  foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası