banner
Gündem

ARAŞTIR, ÜRET VE BİLİŞİMİ YÖNET

bilişimin kalbi aksaray’da attı bilişimin kalbi aksaray”da attı aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, bilişimin inanılmaz değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bir saha olduğunu söyledi. yönetim bilişim zirvesi”nin beşincisi..

ARAŞTIR, ÜRET VE BİLİŞİMİ YÖNET
banner

bilişimin kalbi
aksaray’da attı bilişimin kalbi
aksaray”da attı
aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, bilişimin inanılmaz değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bir saha olduğunu söyledi.
yönetim bilişim zirvesi”nin beşincisi asÜ”nün ev sahipliğinde düzenlendi. 20 şehirden bin katılımcı, sektörün önde gelen temsilcileri ve akademisyenlerle buluştu, bilişime dair yaşanan gelişmeler değerlendirildi, yapılabilecek çalışmalara dair geniş kapsamlı toplantılar icra edildi. etkinlikte kısa bir selamlama yapan asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin, bilişim sektöründe sürecin çok hızlı şekilde ilerlediğini, sadece telefon teknolojisinde bile baş döndürücü bir gelişim yaşandığını kaydetti. daha önceki yıllara ve kuşaklar arası yaşanan gelişime vurgu yapan Şahin, “çevirmeli telefonlar, jetonlar, kartlar, cep telefonları, akıllı cihazlar… daha sonra online ortamla tanıştık ve hayatımıza internet girdi. bu alandaki değişimler de çok büyük bir hızla ilerliyor. baş döndürücü bir dünyada yaşıyoruz. sektörü yakından takip etmek, geliştirmek ve değişimleri yönetmek günümüzde son derece önemli bir hale geldi” dedi. Öğrenciler için bu gibi organizasyonların içinde yer almanın kariyer anlamında da değerli olduğunu ifade eden asÜ rektörü, “bu organizasyona katkı veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi. etkinliğe önemli katkılar sunan belediye başkanı haluk Şahin yazgı da, katılımcılara kısaca aksaray”ı anlattı. aksaray”ın türkiye”nin kalbi konumunda ve 11 bin yıllık bir tarihe sahip olduğuna dikkat çeken yazgı, “âşıklı höyükle başlayan süreçte aksaray, o dönemin bilim ve teknolojisini yakalayan ve tarihteki ilk beyin ameliyatının yapıldığı bir şehir. zirve, katılımcıların aksaray”ı tanıması açısından da önem arz ediyor. aksaray, tarihten bu tarafa pek çok medeniyete beşiklik yapmış ve bugün bilişimle de kucaklaşması son derece anlamlı. biz de bu etkinliğe katkı sunmaktan, ülkemizin farklı bölgelerinden gelen konuklarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. gençlere güveniyoruz ve onların güzel işler çıkartacağına inanıyoruz” dedi. asÜ yönetim bilişim sistemleri bölüm başkanı doç. dr. hülya bakırtaş ise zirveye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, her geçen yıl zirvenin çıtasının biraz daha yükseldiğini belirtti. geçen yıl asÜ”nün zirveye aday olduğunu ve böylesi önemli bir zirveyi anadolu”nun kalbine taşıdıklarını anlatan bakırtaş, “bu iş için ekip arkadaşlarımızla beraber yoğun şekilde çalıştık. organizasyonun verimli şekilde geçmesi için gayret gösteren ve emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. diğer açılış konuşmalarının ardından akademisyenler ve sektör temsilcileri alana dair çeşitli konularda sunumlar yaptı.
 “araştır, Üret, bilişimi yönet” temalı iki gün süren etkinliklerde yenilikçi bilişim teknolojileri, yapay zekâ ve robotik teknolojiler gibi konular tartışıldı. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası