banner
Gündem

ASKON üyeleri Rusya’da ticaret ve iş sahaları hakkında geniş bilgi aldı

askon baŞkani daĞ; ‘rusya seyahatİmİz İŞ adamlarimiz İçİn çok verİmlİ geçtİ” askon aksaray başkanı hasan dağ, rusya seyahatini basın mensuplarına değerlendirdi. anadolu aslanları İşadamları derneği (askon) aksaray Şube başkanı hasan..

ASKON üyeleri Rusya’da ticaret ve  iş sahaları hakkında geniş bilgi aldı
banner

askon baŞkani daĞ; ‘rusya seyahatİmİz İŞ adamlarimiz İçİn çok verİmlİ geçtİ” askon aksaray başkanı hasan dağ, rusya seyahatini basın mensuplarına değerlendirdi. anadolu aslanları İşadamları derneği (askon) aksaray Şube başkanı hasan dağ, aralık ayı içinde, aksaraylı iş adamlarıyla rusya – moskova ve başkurdistan”ın başkenti urfa”ya yapılan gezi hakkında basın toplantısı düzenledi.
askon aksaray Şube başkanı hasan dağ ve askon yönetim kurulu üyelerinin düzenlediği basın toplantısına çok sayıda yerel ve ulusal mecrada görev yapan basın mensubu katıldı. askon aksaray Şube başkanı hasan dağ 3-7 aralık tarihlerinde çeşitli sektörlerde iş ve istihdam sağlayan yaklaşık 25 iş adamıyla rusya”nın başkenti moskova”ya oradan da başkurdistan”ın başkenti ufa”ya gezi düzenlediklerini belirterek “gerek aksaraylı iş adamlarımız gerekse rus ve başkurdmevkidaşlarımız ve iş adamlarımız ile çok verimli geçen, her iki ülke ve ilimiz için ticari açıdan önemli görüşmelerin yaşandığı bir gezi olmuştur” dedi.
askon aksaray Şube başkanı dağ, moskova”da ilk olarak moskova türkiye büyükelçiliği ticaret müşaviri halil oral akbay ile iş adamlarının konsoloslukta bir araya gelerek  türk iş adamlarının rusya federasyonu”nda hangi sektörlerde nasıl iş yapabilecekleri, rusya”da iş yeri açma ya da rusya – türkiye arasındaki ithalat ve ihracatın nasıl yapılabileceği konuları hakkında geniş bir bilgilendirme toplantısı yaptıklarını, ardından moskova”nın ticaretine yön veren tema parkı”nda aksaraylı iş adamlarıyla gezi ve inceleme yaptıklarını belirtti.
İki gün süren moskova”daki görüşmelerin ardından İş adamlarıyla başkurdistan”ın başketine geçtiklerini belirten dağ, “başkurdistan 4.5 milyonluk nüfusu ile rusya federasyonu”nun petrolünün %13″ün üreten, tarım ve hayvancılığın geliştiği güzel bir ülke. aksaray”ımızın iş adamlarıyla başkent ufa”da, ufa ticaret odası başkanı ve ufalı iş adamlarıyla toplu ve karşılıklı iş görüşmeleri yaptık” dedi.
dağ “aksaray”da tarım ekipmanları, tahıl depolama sistemleri, gıda, matbaa, karo, mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren iş adamlarımız başkurdistan”ın başkenti ufa”da çeşitli ticaret anlaşmaları yapmışlardır. yine ufa ticaret odası ve askon yönetimiz ikili görüşmelerinin ardından türkiye”den iş yapacak ya da başkurdistan”dan ülkemiz ile ticaret yapacak iş adamlarının, ufa ticaret odası ve askon aksaray Şubesi”nin karşılıklı görüşleri sonucunda ticaret yapabilirlik olurunun verileceği anlaşmayı imzaladık. bu anlaşma ülkemiz ticaret yaşamı için önemli bir gelişmedir” diye konuştu.
rusya İle tİcarİ İlİŞkİlerİmİz hizla dÜzelmekte
“uçak krizinin ardından hızla düzelen iki ülke arasındaki ilişkilerle birlikte bizler askon aksaray Şubesi olarak üyelerimiz ile rusya”yı tercih ettik” diyen dağ, “sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan ve rusya federasyon başkanı sayın putin son bir yıl içinde 9 defa bir araya gelerek iki ülkenin ebedi dostluğunu iyileştirmek için yoğun çaba sarf ettiler. biz de bu minvalde katkımız olsun diye, ilk yurt dışı seyahatimizi, iş adamlarımız ile rusya”ya düzenledik” dedi
beş gün süren rusya federasyonu gezisinin türk iş adamları için oldukça verimli geçtiğini  belirten askon aksaray Şubesi başkanı hasan dağ “rusya gezimizde bizlere desteğini veren rusya moskova askon başkanı mehmet bilici başkanımıza, nasco grubu”nun yönetim kurulu başkanı Şenol çelik”e şahsım ve askon aksaray üyelerimiz adına teşekkür ederiz”  ifadelerini kullandı. (aksaray gazeteciler cemiyeti)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası