banner
13

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin!

sonbaharın sonuna yaklaştığımız, soğuk kış günlerine geldiğimiz bu günlerde birçok hastalıkta beraberinde bizi bekliyor. mevsim geçişlerinin ve havaların soğuması ile birlikte grip, öksürük, bronşit, soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına yakalanma..

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin!
banner

sonbaharın sonuna yaklaştığımız, soğuk kış günlerine geldiğimiz bu günlerde birçok hastalıkta beraberinde bizi bekliyor. mevsim geçişlerinin ve havaların soğuması ile birlikte grip, öksürük, bronşit, soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına yakalanma riski de artıyor.
hastalık riskini ortadan kaldırmak için diyetisyen merve yüksel yeterli ve dengeli beslenmenin oldukça önemli olduğunu belirtti.
dyt. merve yüksel: “kış mevsiminin gelmesi ile birlikte günler kısalmaya başladı ve yazdan kalma alışkanlıkla akşam yemekleri geç yenilmeye devam ediliyor bu da mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabiliyor. kan şekerinin dengesiz yükselmesi ve düşmesi de yorgunluğu daha da artırıyor. azar azar ve sık aralıklarla beslenme de bu dönemde oldukça önemli” dedi.
antİoksİdan kaynaĞi olan a,c, e vİtamİnlerİ
gribal enfeksiyonları önlemek ve şiddetini azaltmak için daha fazla vitamin, mineral, antioksidan ve probiyotik ürünlere yer verilmesi gerektiğine değinen yüksel: “vitamin, mineral ve antioksidan deposu olan meyve ve sebze grubuna ağırlık vermeliyiz ve günde en az 5 en fazla 8 porsiyon tüketmeliyiz” şeklinde konuştu.
dyt. yüksel: “vitamin gruplarından antioksidan kaynağı olan a,c, e vitaminleri; minerallerden ise magnezyum, çinko ve selenyuma ağırlık verildiğinde bağışıklık sistemimizin daha da güçlenmesine katkı sağlayabiliriz” dedi.
b vİtamİnlerİ olmazsa olmaz
tahılların, yumurtanın ve kırmızı etin b grubu vitaminlerden yana zengin olduğunu söyleyen dyt. yüksel: “b vitamini günlük stresi azaltmada ve yorgunluğu enerjiye çevirmede yardımcı olacak tek gruptur. sinir sistemindeki en etkili grup b grubu vitaminleridir. eğer eksikliğiniz varsa mevsim yorgunluğu uzun dönemde size depresyon olarak geri döner ve kalıcı olabilir” diye konuştu.
grİp ve soĞuk alginliĞindan korunmak İçİn
grip ve soğuk algınlığından korunmak için önerilerde bulunan yüksel: “bol su içerek hastalıklara meydan okuyun, kahveyi azaltıp, bitki çaylarını daha çok tüketelim, halsizlik, yorgunluk için bol sebze ve meyve tüketelim. uzun süre aç kalmayın omega 3 içeren besinler tüketin enerjinizi artırın, akşam yemeklerini hafifletin, egzersizleri hayatınızın bir parçası haline getirin, şeker vücut direncinizi azaltır uzak durun. lahana, havuç, ıspanak, brokoli, maydanoz tüketin, kış meyveleri c vitamini kaynağıdır” dedi.
kış mevsiminde tüketilmesi gereken besinlerden de bahseden yüksel sözlerini şu şekilde noktaladı: “limon, portakal, mandalina gibi c vitamininden zengin besinler, yoğurt ve kefir, adaçayı, sarımsak, fındık, badem, ceviz gibi yağlı tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, balık, su” foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası