banner
Gündem

​Bahar geldi koyun kuzu meralara çıktı

aksaray”ın güzelyurt ilçesi ihlara beldesinde baba mesleği olan koyunculuğu sürdüren ramazan kaya, koyunculuğun zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu aktardı.  aksaray”ın güzelyurt ilçesi ihlara beldesinde baba mesleği olan koyunculuğu sürdüren..

​Bahar geldi koyun kuzu meralara çıktı
banner

aksaray”ın güzelyurt ilçesi ihlara beldesinde baba mesleği olan koyunculuğu sürdüren ramazan kaya, koyunculuğun zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu aktardı. 

aksaray”ın güzelyurt ilçesi ihlara beldesinde baba mesleği olan koyunculuğu sürdüren ramazan kaya, koyunculuğun zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu aktardı. her türlü zorluğa rağmen mesleğini severek yaptığını ifade eden kaya; bahar mevsimi ile koyunların meralara çıktığını da aktardı.
beldesinde kendisine ait 300 küçükbaş hayvanı bulunan kaya, “hayvanlarını ihlara vadisinin kenarında bulunan meraya götürüp çobanımla beraber otlatıyoruz. bu sezon meralarımız da ot bol. bizde gün boyu koyunlarımızı meralarda otlatıyorum. havalar ısındığında ise tam gün koyunlarımızı meralarda otlatmaya başlıyoruz. bu yıl koyun fiyatları yüzümüzü güldürdü. biz koyunun sütünü sağamıyoruz. çünkü çok zahmetli. bizde kuzularımıza sütü emzirip kuzuları satıyoruz. vatandaşlar ihlara vadisine yürüyüş için geliyor ben ise tüm günümü bu koyunları otlatarak geçiriyorum."dedi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası