banner
13

‘Balığı pişirmesi de bir sanat yemesi de’

sattiĞiniz Şey ÜrÜn deĞİl, onu sunuŞ Şeklİnİzdİr her çeşidi kendisine has bir lezzette olan balıklar, zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak..

‘Balığı pişirmesi de  bir sanat yemesi de’
banner

sattiĞiniz Şey ÜrÜn deĞİl, onu sunuŞ Şeklİnİzdİr

her çeşidi kendisine has bir lezzette olan balıklar, zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir gıdadır.
aksaray”da morina balık ekmek dükkânının sahibi olan sami kılıç, 2015 yılından beri bu meslekle uğraştığını dile getirdi. kılıç: “hollanda”da bu işi yapıyordum. daha sonra ailemle buraya geldik.  türkiye”de temin edilmeyen kod balığını aksaray”a getirdim. kod balığı, kalamar, karides; norveç ve İzlanda”dan geliyor. diğer balıkları ise türkiye”den temin ediyoruz” dedi.
b12 vİtamİnİnİ taŞiyan tek balik cİnsİ: kod baliĞi
kod balığının sağlığa olan yararından söz eden kılıç, “balıklarda genellikle omega-3, b vitamini bulunuyor. b12 vitaminini taşıyan tek balık cinsi kod balığı. diğer balıkların hiçbirinde bu özellik bulunmuyor” şeklinde konuştu.
kod balığının besin değerinin yüksek olduğunu vurgulayan kılıç, “kod balığını bu yüzden seçtim. çocuklarda ve 50 yaş üstü insanlarımızda çok faydalı. doktorlar b12 ilaç olarak temin ettiriyor. fakat bu balıkta doğal olarak bulunuyor. bu balık çiftlik balığı değil. gerçekten deniz balığı ve dondurulmuş olarak geliyor. saniyeler içinde şoklanan bir balık türüdür. -68″de şoklanır ve fileto olarak gelir. beyaz temiz et olduğu için derin dondurucuda 2 yıl raf ömrünü koruyabilir” diye ifade etti.
‘aksaray genelİnde baliĞin kiŞin
yenİleceĞİne daİr bİr dÜŞÜnce var”
İşlerinin kışın daha yoğun olduğunu dile getiren kılıç, “aksaray genelinde psikolojik olarak balığın kışın yenileceğine dair bir düşünce var. Şuan da işlerimiz iyi fakat havalar soğuduğu zaman işlerimiz daha yoğun”dedi.
balıkta tazeliğin çok önemli olduğunun altını çizen kılıç, “balığı muhafaza etmek çok önemli bir konu.2 günden sonra dolapta duran balığı tüketmek çok doğru değildir ”diye konuştu.
‘ev kokar dİye evde balik pİŞİrmİyor
ve diŞarida yemeyİ tercİh edİyorlar”
müşterilerinin birçoğunun il dışından geldiğini söyleyen kılıç, “balık restoran kültürü olan insanlar başka yere gitmeyip buraya geliyor. birde aksaray büyüyor, insanlar apartmanlarda komşular rahatsız olur, ev kokar diye evde balık pişirmiyor ve dışarıda yemeyi tercih ediyor. hala evinde alıp pişirenler illa ki var ama bu da yavaş yavaş bitmek üzere ” şeklinde konuştu.
müşterilerinin istek ve arzuna önem verdiklerini ifade eden kılıç, sözlerini şu şekilde noktaladı: “gelen müşterilerimizle bir bağ kurduk. devamlı müşterilerimiz var. müşterilerin ne istediği ve fikirleri bizim için çok önemli. o yüzden her masamızın üzerine kâğıt, kalem koyuyoruz ki olumlu ve olumsuz düşüncelerini öğrenebilelim. ayrıca yazdıkları notların hepsini ayırt etmeden saklıyoruz” foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası