banner
Gündem

Başka ailelerin yüreklerine ateş düşmesin

Aksaray’da serinlemek için bir inşaatın temelinde biriken suya giren ve boğulma tehlikesi yaşayan 15 yaşındaki İhsan Şahin, tedavi gördüğü hastanede 14 gün süren yaşam savaşını kaybetmişti. Oğlunun yaşamını yitirdiği yere gelen acılı..

Başka ailelerin yüreklerine ateş düşmesin
banner

Aksaray’da serinlemek için bir inşaatın temelinde biriken suya giren ve boğulma tehlikesi yaşayan 15 yaşındaki İhsan Şahin, tedavi gördüğü hastanede 14 gün süren yaşam savaşını kaybetmişti. Oğlunun yaşamını yitirdiği yere gelen acılı anne Hatice ile baba İhsan Şahin çifti bu ihmalin sorumlarının hesap vermesini istediklerini dile getirdi. Anne Hatice Şahin, “Böyle ihmallerin başka ailelerin yüreklerine ateş düşürmemesi için gereken önlemler en başından alınmalı, sonra alınan bir önlemin anlamı yok” diye konuştu.

BUNUN HESABI SORULMALIDIR

Feryatlarını yaptığı açıklamalarla duyurmak isteyen Şahin; “Kimsenin ciğeri yanmasın tüm sorumluların bunun hesabını vermesini istiyorum. Benim yavrumun hesabını versinler. Önceden yapsalardı bu telleri. 17 yaşında bir kızım ve onun küçüğü İhsan’ım vardı. Oda liseyi okuyordu ve makine mühendisi olmak istiyordu. Buraya yüzmek için girmiş. Benim biricik yavrum burada yaşamını yitirdi. Bunun hesabının sorulmasını istiyorum. Başka anaların yürekleri yanmasın. Ben oğluma daha doyamadım.14 gün sonra acı haberi geldi. Her gün onun iyi haberini bekledim” dedi.

‘SORUMLULARDAN DAVACIYIM’

Babası İhsan Şahin ise “Ben o gün çarşıya gitmiştim. Bana saat 3 sıralarında telefon geldi ve çocuğunuz kanalda boğuldu dediler. Bir taksi ile hemen olay yerine geldim. Ben geldiğimde çocuğum halen o çukurun içindeki sudaydı. Ben hemen suya girdim derin olduğu için belli bir müddet gidebildim. Benim boyumu aştığı için geri çıkmak zorunda kaldım. AFAD ekipleri gelip aradılar ve o şekilde bulundu oğlum. Hastanedeki yaşam mücadelesini de 14 gün sonra kaybetti. Ben tüm sorumlulardan davacıyım. Buradaki tel ve yazılar yoktu. Birçok çukur ise daha sonra doldurulmuş. Bu olay ile ilgili hiç kimse beni arayıp sormadı bile” şeklinde konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

21 Ağustos tarihinde  Hürriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayda İhsan Şahin, serinlemek amacıyla arkadaşlarıyla bir inşaatın temeli için açılan çukurda biriken suya girdi. Bir süre sonra arkadaşları sudan çıkarken, Şahin gözden kayboldu. Arkadaşları durumu sağlık ve AFAD ekiplerine bildirdi. AFAD ekipleri yaptıkları arama sonucunda Şahin’i sudan çıkardı. Şahin, tedavi gördüğü hastanede 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası