banner
Köşe yazıları

BAŞLARKEN…

Merhaba Sevgili Okurlar, İlk satırlarımda sizlere, gazetenizin yeni yazarı olarak selam ve sevgilerimi sunarım, Allah’ın selamı ile sizleri selamlıyorum, Esselamü Aleyküm. Yaşam serüvenim de köşe yazarlığı teklifi ile başlayan bu..

BAŞLARKEN…
banner

Merhaba Sevgili Okurlar,

İlk satırlarımda sizlere, gazetenizin yeni yazarı olarak selam ve sevgilerimi sunarım, Allah’ın selamı ile sizleri selamlıyorum, Esselamü Aleyküm. Yaşam serüvenim de köşe yazarlığı teklifi ile başlayan bu yolculuğa çıktığım ilk günümde, heyecanlı, meraklı ve aynı zamanda umutlu hissediyorum.

Ben Emine Büşra Yılmazer. Aksaray İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü görevini yürütmekteyim. Hem toplumun bir üyesi ve anne olarak hem de özellikle gençlerle birlikte çalışan bir eğitimci olarak siz kıymetli okurların zihnindeki dini sorular ve sorunlar üzerine bu sayfada çözümler üretmeye çalışmak ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yazarlık, sadece bir meslek veya hobiden daha fazlasıdır. Bir iletişim kanalıdır, bir fikir alışverişi platformudur. Sizlerle, haftada bir kez Cuma günü bir konuşma başlatmak, merak edilen dini konularda doğru fikirleri paylaşmak, düşüncelerimizi tartışmak ve birlikte öğrenmek istiyorum.

Son zamanlarda yaşadığımız pek çok olay, durum bizi fiziken ruhen çok yordu ve yıprattı; sanki fırtınalı bir denizin tam ortasındayız. Dalgaların şiddetiyle savrulup kayalara çarpıyoruz. Kimimizin dümeni kırık kimimizin pusulası arızalı, kimimiz ise su almaya başlamışız güvertemize. Ne zaman sular durulsa, deniz sakinleşse bir an bakıyoruz kendimize harap olmuş parçalanmış hayatımız acıtmaya başlıyor bedenimizi. Beden dediğimiz ise hamallığını yaptığımız yük değil, bizi insan yapan şeyler. Bu fırtınada durup beklemek mi yoksa fırtınanın içerisinde kendi sakin limanımızı bulmak mı gerek? Peki hangi deniz fenerinin ışığına talip olmalı onunla yola revan olmalıyız. Hangisi bizi hakikate kendimize huzura kavuşturur dersiniz. “Vakit yok olur, zamandan boşalır varlık. Düşmez burçlardan haber, bir uğursuzlukla ağır ve yorgun. Bütün insanlar bitti sanırsınız, deniz feneri gülümser.”

İnsanoğlu varoluşundan bu yana, bir yandan gündelik yaşam kaygıları içerisinde bu dünyaya tutunmaya çalışırken, diğer yandan da anlam arayışı içerisinde olagelmiştir. Ve insanlar çoğu zaman fırtınalı bir denizin ortasında yönünü kaybeden kaptan misali ortada kalıvermiş ve yanlış istikametlere doğru dümenini kırmıştır. Yüce Yaradan insanoğluna bir deniz feneri misali İslam dinini ve kılavuz kaptanlar olarak da peygamberleri göndermiştir. İnsanoğlunun varoluşundan bu yana yolunu aydınlatan dinimiz, günümüzde de baş döndürücü hızla değişen modern yaşamda da hala insanlara ışık olmaya ve çaresiz “izm” lerin her geçen gün insanları bilinmeyen karanlıklara sürüklediği bu dönemde, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu yeni macerada sizlere eşlik ederken, öncelikle amacım; haftada bir gün bana ayrılan pencereden, bizlere ışık tutan dinimizin temel veya aktüel konuları üzerinden sohbet etmek, ama aynı zamanda aydınlatıcı ve öğretici bilgiler paylaşmak olacaktır. Yazı gündemimi belirleyecek en önemli etkenlerden biri de sizler olacaksınız. Bana yönelteceğiniz sorular, zihninize takılan konular bu sayfada her daim yer alacak öncelikli yazılar arasında olacağından hiç kuşkunuz olmasın.

Ben, bu yolculuğa hazırım. İlk yazımda, elbette heyecan var. Ama bu heyecan, aynı zamanda bu yeni başlangıçtan gelen bir coşku ve enerji. Bu yolculukta sizinle birlikte olacağım için mutluyum ve ilerleyen günlerde, bu köşede, daha birçok fikir ve konuyu paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum ve yazılarımı takip etmenizi dört gözle bekliyorum.

banner

YORUMLAR (1)

banner

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası