banner
Gündem

Baydar, ‘Bu karanlığı hep birlikte aydınlatalım’

kadın ve demokrasi derneği (kadem), 28 Şubat sürecinin 25″inci yıl dönümünde ‘bu karanlığı hep birlikte aydınlatalım” çağrısında bulundu. türk siyasi tarihinin utanç sayfalarından biri olan ve "post-modern darbe" olarak adlandırılan..

Baydar, ‘Bu karanlığı  hep birlikte aydınlatalım’
banner

kadın ve demokrasi derneği (kadem), 28 Şubat sürecinin 25″inci yıl dönümünde ‘bu karanlığı hep birlikte aydınlatalım” çağrısında bulundu.

türk siyasi tarihinin utanç sayfalarından biri olan ve "post-modern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat”ın üzerinden 25 yıl geçtiğini kaydeden aksaray kadem temsilcisi feyza baydar, “toplumun özellikle dindar kesimini hedef alan yasakçı uygulamalarda en büyük mağduriyeti, başörtülü oldukları için öğrenim hakları engellenen kız öğrenciler yaşadı” diye konuştu.

kadem, 28 Şubat”ın 25″inci yılında, o dönemin karanlığını hatırlatacak ve süreci yaşamayan genç neslin empati kurmasını sağlayacak dijital bir farkındalık hareketine imza atıyor. ‘bir daha asla” sloganıyla başlatılan bu dijital hareket, zulme ve haksızlığa hiçbir zaman göz yummayan kadın erkek genç yaşlı herkesin katılımına açık.

feyza baydar, yaşananların herkesi aynı şekilde etkilemeyeceğini fakat her insanda bir iz bırakacağını söyledi. baydar, “o izin etki gücünü bazen sözler, bazen atılan bir imza, bazen de bilgisayar ekranındaki küçük bir tıklama belirler” dedi.

karanliĞi aydinlatacak İz birak!

kadem”in 28 Şubat kampanyasına katılmak için www.28subat.net adresine girmek ve 28 Şubat dönemini simgeleyen siyah sayfaya tıklayarak bir piksellik alanı aydınlatmak yeterli.

kadem”in bir daha asla kampanyası sonunda 28 Şubat”a ilişkin ilk nft (benzersiz dijital varlık) de ortaya çıkmış olacak. katılımcıların tıklamalarıyla dijital ekranda oluşacak şekil, benzersiz bir dijital varlık olarak tescillenecek.  bu şekil aynı zamanda 28 Şubat”ın dijital ortamdaki ilk tescilli hali olacak ve darbe girişimlerine karşı sivil iradeyi temsil eden 15 temmuz direnişine göndermede bulunacak.

kadem”in bu sene hazırladığı “bir daha asla” sloganlı, ‘28 Şubat siyah bir sayfa! tıkla, karanlığı aydınlatacak bir İz bırak” mesajlı kampanyasının web sitesine www.28subat.net adresinden, #birdahaasla hashtagli mesajlarına  sosyal medya hesaplarından, kampanyanın videosuna https://twitter.com/kademorgtr/status/1497232723991216145?s=20&t=brz8mn–dliffldclrcwrg adresinden de ulaşabilirsiniz. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası