banner
13

Bin 850 çift nikâh masasına oturdu

tÜİk verİlerİnde nÜfus oranina gÖre aksaray evlenme siralamasinda tÜrkİye 3″ÜncÜsÜ aksaray belediyesi evlendirme memurluğunda 2019 yılında, türk vatandaşı ve yabancı ülke uyruklu olmak üzere toplam bin 850 nikâh kıyıldı. Özellikle..

Bin 850 çift nikâh  masasına oturdu
banner

tÜİk verİlerİnde nÜfus oranina gÖre aksaray evlenme siralamasinda tÜrkİye 3″ÜncÜsÜ

aksaray belediyesi evlendirme memurluğunda 2019 yılında, türk vatandaşı ve yabancı ülke uyruklu olmak üzere toplam bin 850 nikâh kıyıldı.
Özellikle yaz mevsiminde yoğunlaşan nikâh merasimleri 2019 yılı içerisinde aksaray belediyesi evlendirme memurluğunda da hareketli anlar yaşattı.
yaz sezonunda nikâh törenlerine yetişmek için yoğun çaba harcadıklarını belirten aksaray belediyesi evlendirme müdürü ali alıcı, tÜİk verilerinde nüfus oranına göre aksaray”ın evlenme sıralamasında türkiye 3″üncüsü olduğunu söyledi.
kiyilan nİkâh sayisinin 2 bİn
olmasini hedeflİyorlar
evlendirme müdürü alıcı: “nüfusu 400 bini geçen aksaray”da, yılbaşından bu yana nikâh masasına oturan çift sayısı bin 850. bu rakamların 80″ini yabancı gelinler oluşturuyor ve aralarında en çok suriye ve afganistan uyruklu, ardından İran ve irak uyruklu gelinler var. gurbetçi vatandaşlarımızdan da aksaray”a gelip evlenen çok oluyor. bu yıl en çok romanya, almanya, İngiltere, avusturya ve hollanda da yaşayan gurbetçilerimiz gelip evlilik müracaatı yaptı” dedi.
alıcı, 2019 yılı bitmeden kıyılan nikâh sayısının 2 bin olmasını hedeflediklerini belirtti.
“evlilik ve düğün hazırlığı yapan çiftler nikâh tarihi için çoğunlukla ağustos ayını tercih ediyor” diyen evlendirme müdürü alıcı sözlerine şu şekilde devam etti: “nikâhların birçoğu aksaray belediyesi kılıçarslan nikâh sarayında gerçekleşti. çiftlerimizin heyecanına, mutluluğuna ev sahipliği yaptık ve ortak olduk. bütün çiftlerimize bir ömür boyu mutluluk diliyoruz” foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası