banner
Gündem

‘Bir konuk bir kariyer’

asÜ karİyer uygulama ve araŞtirma merkezİ ‘bİr konuk bİr karİyer” projesİ İle Ünİversİte ÖĞrencİlerİne umut olacak aksaray Üniversitesi (asÜ) kariyer uygulama ve araştırma merkezi tarafından hayata geçirilen ‘bir konuk bir..

‘Bir konuk bir kariyer’
banner

asÜ karİyer uygulama ve araŞtirma merkezİ ‘bİr konuk bİr karİyer” projesİ İle Ünİversİte ÖĞrencİlerİne umut olacak

aksaray Üniversitesi (asÜ) kariyer uygulama ve araştırma merkezi tarafından hayata geçirilen ‘bir konuk bir kariyer” projesi kapsamında kariyer günleri konferansı düzenlendi.
sosyal bilimler meslek yüksekokulu (sbmyo) konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan sbmyo okul müdürü doç. dr. mehmet ali aktaş, hayatına dair örnekler vererek kariyer sürecini anlattı.
Öğrencilere özel sektör olanaklarından bahseden aktaş, özel sektörde kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını, akademisyenliğe geçişini ve akademisyenlikle beraber gelişen kariyer sürecini öğrencilerle paylaştı.
azim, gayret ve sabırlı çalışmanın başarıyı getirdiğini söyleyen aktaş, öğrencilere kendilerini sürekli geliştirmeleri ve güncellemeleri tavsiyesinde bulundu.
Özel sektörde ya da kamuda çalışanların kariyer için her zaman kendilerini bir adım öne taşımaları gerektiğini vurgulayan aktaş, “muhasebeci olarak iş hayatına başladım. muhasebe şefliği, mali İşler müdürlüğü, muhasebe müdürlüğü gibi görevlere bulundum. mali müşavir olarak kendime ait şirkette uzun yıllar çalıştım. daha sonra akademisyenlik yolunu seçtim. sürekli olarak alanımla ilgili bilimsel çalışmalar yaptım ve hala da çalışmalarım devam ediyor.  Özel sektör veya kamuda bir kariyer hedefiniz varsa mutlaka çalışmalısınız. bu işin ana teması azim, gayret ve çalışmaktır. kendinizi iyi ifade etmek, fikirlerinizi sağlam temellere dayandırmak için çok okumalısınız. İşsiz kalmaktan korkmayın. Ülkemizin imkân ve olanakları artıyor. Özel sektörde ara elaman ihtiyacı son yıllarda çok fazla. siz yeter ki kendinizi bir alana yönlendirin ve o alanla ilgili çalışmalar yapın” dedi.
asÜ kariyer uygulama ve araştırma merkezi müdürü Öğr. gör. seyfullah gümüşok, aktaş”ın öğrencilere ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak, kendisine teşekkür etti ve plaket takdiminde bulundu. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası