banner
Gündem

‘Bizim bacasız fabrikalarımız tarlalarımızdır’

küçük aile işletmelerinin gelir seviyelerini arttırmaya yönelik çalışmaların hız kazanması adına açıklamalar yapan aksaray ziraat odası başkanı emin koçak: "kırsal olan bölgedeki yerleri, insanlar özelliklede gençler için cazip yaşam alanları..

‘Bizim bacasız  fabrikalarımız  tarlalarımızdır’
banner

küçük aile işletmelerinin gelir seviyelerini arttırmaya yönelik çalışmaların hız kazanması adına açıklamalar yapan aksaray ziraat odası başkanı emin koçak: "kırsal olan bölgedeki yerleri, insanlar özelliklede gençler için cazip yaşam alanları haline getiremezsek, köydeki genç üretim gücünü korumakta ve geliştirmekte güçlük yaşarız” dedi.
koçak; “bitkisel üretim kanadı olan tarım osb”lerdeki endüstriyel üretim fabrikaları gibidir, bacasız fabrikalardır. devletimizin verdiği destekler ile osb deki fabrikaların üretim potansiyeli oldukça ilerde bizlerde çiftçiler olarak gençlerimizin köyden gidip bu fabrikalarda asgari ücretle çalışmalarına razı değiliz. eğer İş-kur tarımla uğraşan kişilere işçi desteği verirse inanıyoruz ki gençlerimiz doğduğu yerde doymaya devam edecektir. böylece de çiftçimizin son zamanlarda en önemli sorunu haline gelen tarım işçisi sorunu da bir nebzede olsa giderilecektir" şeklinde konuştu. (haber merkezi)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası