banner
Gündem

‘Bölgenin kurban ihtiyacını karşılayacak kapasitedeyiz’

aksaray”da Üretİlen kÜçÜkbaŞ hayvanlara bÜyÜk Şehİrlerden yoĞun talep var aksaray damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk kurban bayramı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. aksaray”da kurban sıkıntısı olmadığını ifade eden..

‘Bölgenin kurban ihtiyacını  karşılayacak kapasitedeyiz’
banner

aksaray”da Üretİlen kÜçÜkbaŞ hayvanlara bÜyÜk Şehİrlerden yoĞun talep var
aksaray damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk kurban bayramı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.
aksaray”da kurban sıkıntısı olmadığını ifade eden aktürk, “bilindiği üzere ilimiz bir hayvancılık merkezi. gerek büyük baş gerek küçükbaşta oldukça yoğun bir üretim yapılıyor. 800 bin baş civarında küçükbaş hayvanımız mevcut. bunun yanında ortalama 200 bin civarında büyük baş hayvanımız var. aksaray sadece kendinin et ve süt ihtiyacını karşılamakla birlikte, ankara, İstanbul ve özellikle İskenderun, hatay, mersin adana gibi güney ilerinin de hem adaklık hem kurbanlık ve hem et ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir merkez haline geldi. Özellikle kurban zamanında şehrimizde önemli sevkıyatlar oluyor.  ankara, İstanbul, adana, mersin, hatay bölgesine yoğun bir hayvan gönderiyoruz. eskil ve sultanhanı bölgesindeki üreticilerimizde bu bölgelerde kurban çadırları kuruyorlar. İlimizde üretilen kuzuların yarısı bu bölgelere gidiyor.”dedi.  
fİyatlar gecen yil İle ayni
İlimizde kesinlikte kurbanlık sıkıntısı olmadığını belirten aktürk,” aslada olmaz. 5 yıl öncede yoktu. Şimdide yok. bu şekilde hayvancılık istikrarlı bir şekilde fiyatlar sürerse ilimizde hayvancılık üretimin arttırılması çok zor değil. bu yıl fiyatlar geçen yıl ile aynı. kurban fiyatlarının yüksek olacağı bir söylentidir. küçükbaş hayvanlarda 800 ile 200 binlira arasındadır. tabi bunun ebatı boyutu ve erkek dişi olması fark ediyor. bizde her bütçeye göre kurbanlık mevcut. hemşerilerimiz kurbanlık bulma veya fiyatlar konusunda sıkıntıya girersi birlik olarak 7/24 vatandaşlarımızın hizmetine acık. kurban satışı yapın birçok üreticimizi var. bu üreticilere yönlendirerek hemşerilerimizin kurban ihtiyacını gideribiliriz.
kÜçÜkbaŞ daha organik ve kesİmİ daha kolay
her yıl olduğu gibi bu yılda küçükbaş hayvanların kurban edilmesini isteyen aktürk,” çünkü özellikle erkek koçun kurban edilmesi hz. İbrahim sünnetidir. gökyüzünden yüce yarabbim başka bir canlı göndermemiş. hazreti İbrahim”e koç göndermiştir. biz iddia ediyoruz. küçükbaş hayvan daha ucuz ve daha organik diye. birde kesimi daha kolay. bu yıl kurbanda küçükbaş hayvan tercih etmelerini istiyoruz.”diye konuştu. foto-haber :erkan altuntaş

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası