banner
Özel

Bu pazarın üreticileri kadınlardan oluşuyor

Aksaray’da Salı Semt Pazarında meyve ve sebze satışlarının yanı sıra yerli halkın yaptığı birçok üründe tezgahlarda alıcısını bekliyor. Çoğunluğu kadınların olduğu bu pazarda kadınlar hem üretici hem de satıcı durumunda…..

Bu pazarın üreticileri kadınlardan oluşuyor
banner

Aksaray’da Salı Semt Pazarında meyve ve sebze satışlarının yanı sıra yerli halkın yaptığı birçok üründe tezgahlarda alıcısını bekliyor. Çoğunluğu kadınların olduğu bu pazarda kadınlar hem üretici hem de satıcı durumunda…

Köylerde yetiştirilen organik ürünler pazarda tüketiciyle buluşturuluyor. Emektar kadınlar, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kendi ürettikleri bal, ay çekirdeği, pekmez ve kabak tatlısı gibi ürünleri satıyor.

18 YILDIR KÖYÜNDE

ÜRETİP PAZARDA SATIYOR

Pazarcı kadınlardan Kazıcıktolu köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Meryem Doğanay, pazarda sattığı petek balı kendi köyünde ürettiğini belirtti. Doğanay, “Sabah saatlerinde gelip satışa başlıyorum ve öğle sonuna kadar pazardayım. Ürünleri satarak ekmeğimizi kazanmak ayrı mutluluk veriyor.  Biz sadece satıcı değil aynı zamanda da üreticiyiz. İşini severek ve temiz yaptıktan sonra müşteri seni buluyor. Bu sezon bal verimliliği iyi. Arılarıma, çocuklarım gibi bakıyorum. Doğal bal üretiyorum. Sürekli müşterilerim var. Ürettiğimiz balları satarak hem aile ekonomisine hem de vatandaşa doğal bal yedirmenin gururunu yaşıyoruz. Evde boş boş oturmak yerine tüm kadınlar çalışıp bir şeyler üretebilirler” diye konuştu.

BU TATLININ YAPIMI

3 GÜN SÜRÜYOR

Aksaray’da hafif ve doğal olması nedeniyle tercih edilen kabak tatlısı havaların soğumasıyla daha fazla tüketilmeye başladı. Tatlının ortalama 3 gün süren zahmetli bir süreçten sonra servise hazır hale geldiğini belirten Nuray Sak, “İlk gün büyük kabakları dilimleyerek dışını soyuyoruz. Ertesi gün kabakları çatallarla deldikten sonra kireçli suya atıyoruz. Bu suda 12 saat kalan kabaklar sertleşmeye başlıyor. Kabakların temiz suyla en az 7-8 kere yıkanması gerekiyor. Yıkadığımız kabakları büyük kazanda kaynayan doğal pekmezle buluşturuyoruz. Ardından haşlanan kabakları yaklaşık 8 saat soğumaya bırakıyoruz ve işlem tamamlandıktan sonra satışa hazır hale getiriyoruz” dedi.

Kabak tatlısının pazarda yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Sak , “Köyde kendi yetiştirdiğimiz kabak ve pekmezlerden yaptığımız ve ağda adı verdiğimiz kabak tatlısının kilosunu 80 ile 100 liradan satıyoruz. İnsanlar, özellikle kış aylarında sofrasında kabak tatlısını eksik etmiyor” ifadelerini kullandı.  Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası