banner
Özel

Bu tutku değişmiyor

OYUN SALONLARINDA TAKIM HALİNDE OYUN OYNAMA RİTÜELİ HALA DEVAM EDİYOR Oyun tutkunlarının enleri arasında olan PlayStation, oyun salonlarında yer edinmeye başladığından bugüne kadar aynı tutku ve heyecanla oynanıyor. Dijital alanlarda..

Bu tutku değişmiyor
banner

OYUN SALONLARINDA TAKIM HALİNDE OYUN OYNAMA RİTÜELİ HALA DEVAM EDİYOR

Oyun tutkunlarının enleri arasında olan PlayStation, oyun salonlarında yer edinmeye başladığından bugüne kadar aynı tutku ve heyecanla oynanıyor.

Dijital alanlarda çevrim içi olarak oynanan birçok alternatif oyuna ve sektörün genişlemesine rağmen hala salonlarda takım halinde PlayStation oynanıyor. Oyun salonlarının rahat ve kullanışlı koltukları, ortamın loşluğu ve ses kalitesi gibi imkanların bir arada bulunması bu tarz oyunların daha çok tercih edilmesinde baş faktör. Oyun konsolları oyun tutkunlarının her ne kadar evlerine girse de karşılaşma oyunları için oyun salonları tercih listelerinin hala en başında yer alıyor.

Özellikle takım oyunları olarak nitelendirilen salon oyunları, futbol ve basketbol alanlarında oyuncularıyla buluşuyor. Oyunlar geçmişten günümüze gerek taktik, gerek kurgu, gerekse görsel unsurlar açısından sürekli gelişerek güncelleniyor. Seriler halinde çıkan oyunların salonlarda oynama arzusu ise oyunlar geliştirildikçe artıyor.

‘OYUNUN İÇİNDEYMİŞSİNİZ GİBİ TİTREŞİMLE UYARILIYORSUNUZ’

Aksaray’da 10 yıldır PlayStation salonu işleten Erhan Aslan, salonların tercih edilme sebebi hakkında çeşitli bilgiler verdi. Çıkan ilk PlayStation oyunları ve gelişerek serileri çıkan oyunlarla ilgili konuşan Aslan, “Oyun konsollarının ve oyunların ilk çıktığı dönemler, sadece mücadele odaklı ve özellikle futbolcu görsellerinin daha sıradan olduğu bir evreydi.  Günümüzde ise animasyon teknolojilerinin de gelişmesiyle birebir futbolcu görselliği sağlandı. Futbol maçında gösterilen seyirci açıları eklendi. Tribünlerden taraftarlara, teknik direktörlerden top toplayıcı çocuklara varana kadar futbolun bütün gerçekliğini yaşama imkanı bugünkü oyun konsollarında mevcut. Bir faul pozisyonunda kol titriyor ve faul yapıldığını hissediyorsunuz. Oyunun içindeymişsiniz gibi titreşimle uyarılıyorsunuz. Bu oyunu daha çok hissetmenize, daha gerçekçi bulmanıza sebebiyet veriyor.  Aynı zamanda bugün 4K görüntü kalitesiyle sanki büyük bir stadyumda maç izliyormuşçasına oyun oynuyorsunuz” dedi.

OYUNLARLA BİRLİKTE SALONLARDA GÜNCELLENİYOR

Sektöre adımını attığı dönemlerden konu açan Arslan, “Benim bu alanda iş yapmaya başladığım zamanlarda PlayStation salonları yalnızca büyükşehirlerde yaygın olarak hizmet veriyordu. Aksaray’da ilk modern oyun salonu sistemi bizimle başladı. İşletmeyi aldığımızda öncelikli olarak televizyon ekranlarımızı genişlettik. Daha büyük ekran, yüksek görüntü kalitesi her zaman daha keyifli bir oyun demektir. Daha sonra ise aydınlatma stilimizi değiştirdik. LED ışıklarıyla salonumuzda loş bir ortam oluşturduk. Dolayısıyla ekrana ışık yansıması olayını kaldırdık. Yani daha konforlu, daha rahat ve keyifli bir oyun oynama alanı bugün salonumuzda mevcut. Şimdilerde PlayStation 5’i oynattığımız televizyonların yeni güncellenen oyunlara uyum sağlayabilmesi için 4K yahut 8K olması lazım. İşte bizim de bu gelişmelere uyum sağlamamız için salonumuzda yenilikler yapmamız lazım” ifadelerine yer verdi.

Oyunların her yıl yenisinin çıktığını bildiren Erhan Arslan şöyle konuştu: “Oyunlara güncellemeler, yeni sürümler ekleniyor. Bizlerde yeni çıkan oyunların sürümlerini satın alıyoruz. Serilerin çıkmasını bekleyen belirli bir oyuncu kitlesi var. Gelen her yeni seri de salonda heyecanlı dakikalar yaşanıyor. Seriler genelde 5 yıl da bir şeklinde çıkıyor. Oyun tutkunları ise bu heyecanı yaşamak için sabırla bekliyor.”

‘50 YAŞINDA BİLE OYUNCUMUZ VAR’

Her yaş grubundan oyuncularının olduğunu belirten Arslan, “Genellikle insanlar PlayStation oynamayı akşam saatlerine doğru daha çok tercih ediyor. Gündüz vakitlerinde yalnızca yaş ortalaması daha küçük olan öğrenciler tercih ediyor. Okul çıkışı arkadaşlarıyla bir iki el atmaya gelen 12 yaş üzeri çocuklar oluyor. Yaş ortalaması daha büyük kişiler ise genellikle akşam oynamayı tercih ediyor. 50 yaşında bile oyuncumuz var. Bizler yaz tatilinde genellikle gurbetçi vatandaşlarımızı salonlarımızda görüyoruz. Dönem içerisinde de Aksaray’ın yerlisini, üniversite öğrencilerini salonumuz da ağırlıyoruz” şeklinde konuştu.  Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası