banner
Özel

Çağla’nın koyun otlatırken tanıştığı antrenör sayesinde hayatı değişti

Aksaray’da 8 yaşından itibaren mahalledeki arkadaşlarıyla futbol oynayan Çağla Çağatan (18), ortaokul dönemlerinde kendi koyunlarını otlatırken top oynadığı sırada, mahallelerine ziyarete gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor Eskil İlçe Müdürü, futbol..

Çağla’nın koyun otlatırken tanıştığı antrenör sayesinde hayatı değişti
banner

Aksaray’da 8 yaşından itibaren mahalledeki arkadaşlarıyla futbol oynayan Çağla Çağatan (18), ortaokul dönemlerinde kendi koyunlarını otlatırken top oynadığı sırada, mahallelerine ziyarete gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor Eskil İlçe Müdürü, futbol takım antrenörü Mihman Altıntop’la tanıştı. Çağatan, Altıntop’un yönlendirmesi ve desteğiyle önce yatılı olarak spor lisesini bitirdi, şimdi de Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi ve Kadınlar 3’üncü Lig Tuz Gölüspor takımında forma giyiyor.

‘ HAYALLERİM BÜYÜK ‘

Konya’nın Cihanbeyli ilçesi Gölyazı Mahallesinde oturan Çağla Çağatan, 8 yaşında futbol oynamaya başladı. Mahalledeki erkek arkadaşlarıyla futbol oynayan Çağatan, kendilerine ait koyunları otlatırken de yanına top alıp, bir taraftan koyunlarını otlattı, bir taraftan da top oynadı.  Ortaokul döneminde Çağatan’ın futbola merakını bilen öğretmenleri, mahalleye ziyarete gelen  Gençlik ve Spor Eskil İlçe Müdürü, futbol takım antrenörü Mihman Altıntop’la durumu anlattı. Altıntop da, koyun otlatırken top oynayan  Çağatan’ın görüp, konuşarak spor lisesine  gitmesini tavsiye etti, Çağatan da sınavlara hazırlanıp spor lisesini kazandı. Altıntop’un desteğiyle yatılı olarak spor lisesini okuyan Çağatan, şimdi Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi ve Kadınlar 3’üncü Lig Tuz Gölüspor takımında forma giyiyor.

‘HEDEFİM BÜYÜK BİR FUTBOL TAKIMINDA OYNAMAK’

Yaşadıklarını anlatan Çağatan, şunları söyledi: ”Cihanbeyli ilçesi Gölyazı Mahallesi Karakol yaylasında çiftçi bir ailenin kızıyım. Ortaokulda öğretmenim Aksaray’ın Eskil ilçesinde kadın futbol takımımın olduğu söyledi. Sonra Mihman Altıntop hocamla tanıştık ve hocam beni okula yazdırıp, destek vermesi sonrası derslerime çalışarak Aksaray Spor Lisesi’ni kazandım. 4 yıl yatılı olarak hem okudum, hem de burada futbol oynadım. Bu yılda Aksaray Üniversitesi beden eğitimi öğretmenliğini 1 sınıf öğrencisiyim. En büyük hedefim,  büyük bir takımda futbol oynamak istiyorum. Şimdi bunun için mücadele veriyorum.”

‘YAPAMAZ’ DEDİLER

Çevresinin futbolda başarılı olamayacağını söylediğini hatırlatan Çağatan, ”Ben sokaklarda futbol oynayarak başladım.  Mahalledeki erkek arkadaşlarımla top oynardım. Benim futbolcu olmam, herkesi biraz şaşırtıyor. Ailem benim her zaman arkamdaydı. Yakınlarım ise bana ‘Yapamaz, beceremez’ dediler. Ben yakınlarımı dinlemedim. Annem Ayşe ve babam Hacı Çağatan’ nın desteğiyle futbola başladım. İyi ki de başlamışım, diyorum. Çünkü ‘Yapamaz’ dediler, başardım. İlk önce eğitimi bitirip büyük bir futbolcu olup kendimin ve ailemin hayatımı kurtarmak istiyorum. Hedeflerim büyük, inşallah olur” dedi.

ÇOBANLIK YAPARKEN KEŞFETTİK

Gençlik ve Spor Eskil İlçe Müdürü ve takım antrenörü Mihman Altıntop ise , ”Takımımızdaki oyunculardan, geçmişe dönük bir çok ilginç hikayesi olanlar var.  7 numaramız Çağla Çağatan’ın da bir hikayesi var. Biz onu genelde ‘uçak’ olarak nitelendiriyoruz. Gerçekten hızlı ve teknik bir oyuncu.  Biz bu oyuncumuzu Cihanbeyli’nin bir köyünde çobanlık yaparken keşfettik. Ortaokulu bitirince öğretmen arkadaşlarla destek olarak Aksaray Spor Lisesi’ne yazdırdık. Sonrasında takımda bizimle beraber 5 yıldır takımımıza hizmet etmekte. Şu anda 3 ligde adında sıkça söz ettiriyor. Bu takım sayesinde üniversiteyi kazanarak hayata ve spora tutundu. Bunun yanında kendi özgüveni de yerine geldi. Üniversite 1 sınıfı okuyor. İleride iyi bir öğretmen, iyi bir antrenör olacağını düşünüyorum. ”diye konuştu. Foto-Haber :Erkan Altuntaş

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası