banner
Gündem

‘Canlı hayvan pazarı’ iç piyasayı canlandırıyor

nüfusunun yüzde 80 “inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı aksaray”da salı günleri kurulan canlı hayvan pazarı, aksaray ekonomisine çok ciddi katkı ile iç piyasayı canlandırıyor sağlıyor. nüfusunun yüzde 80 “inin..

‘Canlı hayvan pazarı’  iç piyasayı canlandırıyor
banner

nüfusunun yüzde 80 “inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı aksaray”da salı günleri kurulan canlı hayvan pazarı, aksaray ekonomisine çok ciddi katkı ile iç piyasayı canlandırıyor sağlıyor.
nüfusunun yüzde 80 “inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı aksaray”da salı günleri kurulan canlı hayvan pazarı, aksaray ekonomisine çok ciddi katkı ile iç piyasayı canlandırıyor sağlıyor. hayvan tüccarları sabahın 5″inde köy ve kasabalarından, çiftliklerinden getirdikleri küçük ve büyük baş hayvanların satışını yapıyor. Özellikle konya, niğde, kayseri, nevşehir, kırşehir gibi çevre illerinden de aksaraylı üreticilerin hayvanlarına yoğun talep gösteriliyor.
hayvan pazarı her hafta 5-7 bine yakın celep ağırlıyor
aksaray”da her salı günü kurulan ‘canlı hayvan pazarı” aksaray ekonomisine katkı bakımından büyük önem teşkil ediyor. gerek hayvan alım-satımı yapan tüccarlar, gerekse yaşanan yoğunlukta gıda, elbise, hayvan kesim malzemesi, yem satışı yapan seyyarlar bu canlılıktan nasipleniyor. bu ekonomik döngü ise birçok kemsin yüzünü güldürüyor.
aksaray etinin lezzeti tüm çevre illerce bilinirken, konya, niğde, kayseri, nevşehir, kırşehir gibi çevre illerden aksaray”dan hayvan alımın için birçok tüccar geliyor. aksaray”ın kalbi canlı hayvan pazarında atıyor. pazar kurulduğu gün ortalama 5-7 bin kişi pazara alışveriş için geliyor.
pazarda büyük baş hayvan alım satımı yapan ramazan bayrak , “Şuanda elimde bulunan büyük baş hayvanların fiyatı 1000 ile 13 bin lira fiyat aralığında alıcı buluyor. pazarda bu fiyat aralığında çokça hayvan bulmak mümkün. pazarda da büyük bir yoğunluk var. herkes istediği türde ve nitelikte hayvanı bulabiliyor. tek sıkıntımız yem fiyatların yüksek olması büyük baş hayvan üreticisini zorluyor.” diye konuştu.
küçükbaş hayvan üreticisi ali yıldırım ise 20 yıldır küçükbaş hayvan besliyorum. bu gün pazara 35 tane kuzu getirdim ve 20 tanesini sattım. bereketli bir pazar oldu. pazarda kuzu fiyatları 600 ile 800 arası değişiyor. koyunlar ise 900 ile 1000 arası. kuzu ve koyun fiyatları iyi durumda.” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası