banner
13

Çıraklıktan patronluğa uzanan emek serüveni

aksaray”da sanayi mahallesinde soba atölyelerinde ona yakın işçi çalıştıran mehmet ay, çıraklıktan patronluğa emekle çalışarak ulaştı. mesleğini ustasından azimle öğrendiğini ve 5 yıl önce kendi işini açtığını belirten mehmet ay,..

Çıraklıktan patronluğa uzanan emek serüveni
banner

aksaray”da sanayi mahallesinde soba atölyelerinde ona yakın işçi çalıştıran mehmet ay, çıraklıktan patronluğa emekle çalışarak ulaştı.

mesleğini ustasından azimle öğrendiğini ve 5 yıl önce kendi işini açtığını belirten mehmet ay, 2009 yılında çırak olarak başladığı işte nasıl yükseldiğini şöyle anlattı: "çırak olarak başladım bu işe ama hep dua ederdim, elime imkân geçsin de memleketime hizmet edeyim. çırak olarak hep düşünürdüm, acaba ben de bir atölye kurabilir miyim diye?  hep hayal ederdim ve bu hayalimi ilk olarak çırak olarak başladığım dükkânı devralarak başladım. soba ve kova imalatı yaparken, sektörde soba kullanımı azalınca bende yeni arayışlara girerek mangal, ızgara teli, şiş gibi malzemeleri imal etmeye başladım. müşterilerim mangalı senden alıyoruz. mangal kömürünü de sen imal et dediler. bu fikir beni harekete geçirdi ve şehrimizde ilk olan mangal kömürü imalatına başladım. bugün sektörün genel durumuna bakıldığında bizim satışlarımız iyi durumda çok şükür”
‘aksaray markası ile göndermemiz
bize ayriyeten gurur veriyor”
İşletme olarak bu yıl ortalama 100 bin soba kovası imal ettiğini belirten ay, ”bunun yanında kış dönemi ise yuvarlak ve kuzine sobalarımızı da hazırladık. havaların soğuması ile satışlarımızda artamaya başladı. Ürettiğimiz ürünleri türkiye”nin dört bir tarafına gönderiyoruz. aksaray markası ile ürünlerimizi göndermemiz bize ayriyeten gurur veriyor” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası