banner
Siyaset

Cumhuriyete borcumuzu ödeyeceğiz!

cumhuriyet halk partisi (chp) aksaray İl başkanlığı 29 ekim cumhuriyet bayramı”nın 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında atatürk anıtı”na çelenk sundu. chp İl örgütünün organizasyonuyla valilik önünde bulunan atatürk anıtı”na çelenk sunma..

Cumhuriyete borcumuzu ödeyeceğiz!
banner

cumhuriyet halk partisi (chp) aksaray İl başkanlığı 29 ekim cumhuriyet bayramı”nın 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında atatürk anıtı”na çelenk sundu.
chp İl örgütünün organizasyonuyla valilik önünde bulunan atatürk anıtı”na çelenk sunma töreni için meydanda toplanan partililer ve vatandaşlara seslenen İl başkanı ertürk, çelenk sunumundan sonra yaptığı konuşmasında; “cumhuriyet döneminde yapılanları uzun uzun anlatmalıyız ve unutturmamalıyız” diyerek, “cumhuriyet döneminde yokluktan var edilen birçok fabrika var. her alanda dünyaya örnek olacak bir çok atılım, bir devlet ne yapabilecekse tamamı ülkeyi dışarıya muhtaç etmeyecek şekilde yapılmıştır. mustafa kemal atatürk ve arkadaşlarından hiç kimse şikâyetçi olmamıştır. ‘türk milleti bize güvendi, bu millet bizim peşimizden geldi ve biz de hiçbir mazerete sığınmadan bu millete layık olacağız” demiştir. cumhuriyetimizin birinci yüzyılını tamamlıyor, ikinci yüzyılına geçiyoruz. birinci yüzyılında cumhuriyetin nimetlerinden faydalandık, ikinci yüzyılında da cumhuriyete olan borcumuzu ödeyeceğiz” diye konuştu.
“baŞkalarindan beklemeyeceĞİz!”
 İl başkanı ertürk geleceği inşa etmek için başkalarını beklemeyeceklerinin altını çizerek “hani birileri çıkıyor ‘benim kurduğum parti bu ülkenin kuruluşudur” diyor ya, yok kardeşim öyle bir şey. bu ülkenin kaderi kimsenin siyasi iktidarına bağlı olamaz. cumhuriyetten önce kimler gitti ama türkiye cumhuriyeti dimdik ayakta durdu ve duracaktır. hiçbir şekilde ülkemizin içinde bulunduğu durumları dert etmeden, hiçbir zaman şikâyet etmeden, sorunlar büyükse ‘daha çok çalışmamız lazım” diyerek, sorunlar dağ gibi ise ‘biz de o sorunları aşacak dağ gibi yürek var” diyerek, kendimize güvenerek, tarihte yaptıklarımıza güvenerek, geçmişimize güvenerek, muazzam bir gelecek inşa etmek zorundayız. bu geleceği başkalarının inşa etmesinden beklemeyeceğiz. bunu biz yapacağız. eğitim, sağlık, adalet ve sanayi sistemini yeniden birlikte inşa edeceğiz. cumhuriyet döneminde kurulan sayfalara sığmayan fabrikalarımız satıldı. vatandaşımız özgür olacak, gazeteciler istediğini yazabilecek ve yazacak. o dönem mustafa kemal atatürk”ün yaptığını eleştirdiği gibi siyasileri eleştirebilecek. bu ülkede sistem çökmüş, demokrasiyi yeniden inşa etmekten korkmayacağız. eğer biz bu şantajlara boyun eğersek, korkarsak o zaman mustafa kemal atatürk”e ihanet etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası