banner
Gündem

​Değer ve insanın buluştuğu yer şahsiyettir

  prof. dr. celal türer, insan ve değerden söz edilmek isteniyorsa her ikisini de kapsayan bir zemine ihtiyaç duyulduğunu, bu zeminin de şahsiyet olduğunu belirtti.     prof. dr. celal türer,..

​Değer ve insanın buluştuğu yer şahsiyettir
banner

 
prof. dr. celal türer, insan ve değerden söz edilmek isteniyorsa her ikisini de kapsayan bir zemine ihtiyaç duyulduğunu, bu zeminin de şahsiyet olduğunu belirtti.  
 
prof. dr. celal türer, insan ve değerden söz edilmek isteniyorsa her ikisini de kapsayan bir zemine ihtiyaç duyulduğunu, bu zeminin de şahsiyet olduğunu belirtti.  aksaray Üniversitesi (asÜ) değerler eğitimi uygulama ve araştırma merkezi”nin ikincisini düzenlediği “değerler Üzerine söyleşiler” programında “İnsan ve değer” konulu bir sunum yapıldı. merkez müdürü doç. dr. zübeyir ovacık, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, bir toplumun tarihsel süreçte varlığının ortaya çıkışını ve bekasını, değerler alanı ile doğrudan orantılı olarak değerlendirdiklerini belirterek, “İman, adalet, cesaret, güven, vatanseverlik, şehitlik, sabır, vefa, misafirperverlik, cömertlik, şeffaflık, paylaşma… bunlar gibi, türk-İslam uygarlığına ait değerlerin var kıldığı anadolu”nun, günümüzde de en büyük sermayesi bu değerlerdir” dedi. daha sonra kürsüye gelen prof. türer, “İnsanı ya söz mayalar, ya göz” ifadesine dikkat çekti. sözün de, gözün de insanı terbiye eden, insanı eğiten özelliklere sahip olduğunu kaydeden türer, “eğer siz ‘insan” diye fiziksel bir varlık öngörüyorsanız onun az bir kısmına temas ediyorsunuzdur. eğer ‘menfaat, yarar değerler var” diyorsanız, bu sefer de yüce değerleri kaçırıyorsunuz demektir. o nedenle her ikisini birlikte yakalayabileceğimiz bir zemin bulmamız gerekiyor. bu zemin de ancak şahsiyettir” dedi. Şahsiyetin, -bugünkü anlamda kişilik- çok karmaşık bir terim olduğuna vurgu yapan prof. türer, değer ve insanın buluştuğu yerin şahsiyet olduğunu belirtti. etkinliğe rektör yardımcısı prof. dr. hacı murat yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler iştirak etti.  (haber merkezi )

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası