banner
Gündem

‘Devletin eli her daim vatandaşının omzundadır’

sosyal yardımlaşma vakfı müdürü Şenol mutlu, aksaray valiliği tarafından organize edilen basın buluşmaları kapsamında yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelerek vakıf çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. kentte yapılan yardımlar..

‘Devletin eli her daim vatandaşının omzundadır’
banner

sosyal yardımlaşma vakfı müdürü Şenol mutlu, aksaray valiliği tarafından organize edilen basın buluşmaları kapsamında yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelerek vakıf çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
kentte yapılan yardımlar ve yürütülen projeler hakkında açıklamalarda bulunan mutlu, nakdi yardımdan, eğitim ve sağlık yardımlarına, gıda yardımlarından barınma ve yetimlere özel yardımlara varana kadar birçok kalemde ihtiyaç sahiplerine devlet elinin uzandığını aktardı.
devletin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu ve kimsenin kaderine terk edilmediğini aktaran mutlu; kalem kalem yapılan yardımların bir bölümünü aktararak şöyle konuştu; “maddi yardım faaliyetleri, engelli ve yaşlı aylığı, şartlı eğitim ve sağlık yardımları, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı, muhtaç asker ailelerine yönelik yardım faaliyetleri, öksüz ve yetim yardım programı, elektrik tüketim desteği yardımları, yabancılara yönelik yardım programı, kömür yardımları ve daha birçok farklı başlıklar altında yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz.”
‘projelerİmİz sÜrÜyor”
sosyal yardımlaşma vakfı projelerinden bahseden mutlu, “aşevimizde fakir ve muhtaç durumda bulunan kimsesiz, yaşlı, engelli ve evinde yemek yapma imkânı bulunmayan 240 kişinin evlerine özel tasarlanmış araçlarımızla günlük, sıcak yemek teslimi yapıyoruz. aşevimize ilimizde hayırseverlerin yoğun şekilde desteğini hissetmekteyiz. bu konuda hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. ‘vefa market” projemiz faaliyetlerini sürdürüyor. bu proje kapsamında yaklaşık 5 bin aileye yardım ulaştırılmıştır. ‘mutlu çocuklar güçlü yarınlar” projesinde, derslerinde başarılı olan ancak ekonomik yoksulluk nedeni ile fiziki ortamları yetersiz olan öğrencilerimize eksiklerin giderilmesi hususunda gerekli yardımlar yapılmıştır. bu kapsamda 152 öğrencimizin fiziki ortamları iyileştirilmiştir. Öksüz ve yetim çocuklarımıza valimiz ve kurum amirleri ile evlerinde tek tek ziyaret ederek, tespit edilen ihtiyaçları giderilmiştir. Şehrimizde evsiz olan 44 kişinin konaklama ihtiyacı giderilmiştir” dedi.  foto-haber: sümeyye çaliŞkan

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası