banner
13

‘Dünyaya bir daha gelsem yine çiçekçi olurdum’

çiçeklerin duygular üzerindeki olumlu etkileri, insanları çiçek almaya sevk ediyor. aksaray”da 48 yıldır çiçekçi dükkânı işleten yücel sarı, çiçeklerin insanı hayata bağladığını ve yaşam üzerinde pozitif etkilerinden bahsetti. 1985 yılından..

‘Dünyaya bir daha gelsem  yine çiçekçi olurdum’
banner

çiçeklerin duygular üzerindeki olumlu etkileri, insanları çiçek almaya sevk ediyor. aksaray”da 48 yıldır çiçekçi dükkânı işleten yücel sarı, çiçeklerin insanı hayata bağladığını ve yaşam üzerinde pozitif etkilerinden bahsetti.
1985 yılından beri çiçekçilik işi ile uğraşan sarı, “bu işe ortaokul yıllarımda başladım. benim çiçekçiliğe başladığım zamanlarda aksaray”da çiçekçi yoktu. bu mesleğe şehir dışında yaşayan bir akrabamızdan esinlenerek başladım. Şehirde çiçek kültürü pek yoktu ama yine de o zamanlarda düğünlere buket veriliyordu” dedi.
‘kauçuk çİçeĞİ İnsanin
kÖtÜ enerjİsİnİ aliyor”
çiçeklerin pozitif etkilerinin olduğunu ve insanlara huzur verdiğini kaydeden yücel sarı, şöyle konuştu: ‘”İnsanın üzüntüsünü, sevincini ve bütün duygularını anlatan çiçekler var. mesela kauçuk diye bir çiçek var, kötü enerjiyi alıp, insana huzur veriyor. kauçuk çiçeği ağlayan ağaç olarak da adlandırılıyor. müşterilerin özel günlere göre tercih ettiği çiçek türü değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin istemeye giderken gül demeti, anneler gününde orkide veya saksı çiçekleri tercih ediliyor.”
20 metrekare dükkân ile bu işe başladığını, işlerini büyüttükten sonra ise 110 metrekare dükkânda satış yaptığını söyleyen sarı, “bu işi severek yapıyorum. dünyaya bir daha gelsem yine çiçekçi olurdum. bu işe başladığımda yalnızdım şu anda ise yazları 15 kişi, kışları ise 7 kişi çalışıyoruz” dedi.
‘çİçekler mevsİmİne
gÖre ayriliyor”
çiçekleri kış ve yaz mevsimlerine göre ayırdıklarını ifade eden sarı, “nergis çiçeğimizin çok güzel kokusu olur ve İzmir yöresinden gelir. bu çiçek sadece mart ve nisan ayında olur. papatya ve benzeri çiçekler ise daha çok kışın satar. kesme çiçekleri dolapta muhafaza ediyoruz. çiçeklerimizi dolapta dalından koparılmış gibi saklıyoruz. saksı çiçeklerimiz adana, yalova ve İzmir”den geliyor” diye konuştu.
sonbaharda fiyatların oldukça yüksek olduğunu satışların ise azaldığını söyleyen sarı, fiyatların yaza doğru düşeceğini kaydetti. foto-haber: senanur temÜr

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası