banner
13

Ekmek fiyatları düştü

aksaray”da bİrçok firin ve markette ekmek fİyatlarinda rekabet baŞladi  aksaray”da ekmek fırınları arasında başlayan rekabet nedeniyle, 1 lira 25 kuruşa satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 80 kuruş”a kadar düştü. vatandaşlar..

Ekmek fiyatları düştü
banner

aksaray”da bİrçok firin ve markette ekmek fİyatlarinda rekabet baŞladi 
aksaray”da ekmek fırınları arasında başlayan rekabet nedeniyle, 1 lira 25 kuruşa satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 80 kuruş”a kadar düştü. vatandaşlar ise fırıncıların rekabetinden en karlı çıkan taraf oldu.
ekmeĞİn 1 lİra olmasi malİyetİ bİle karŞilamiyor
rekabeti değerlendiren fırın işletmecisi yasin evlen, “haksiz rekabetlere maruz kaldığımız için fiyatlarımızı çekmek zorunda kaldık. aynı cadde üzerindeki başka bir esnafın ekmeğin fiyatını 1 liraya düşürmesi ile satışlarımız azalınca bizde fiyatı 1 liraya düşürmek zorunda kaldık. 2019 itibariyle döviz kurunda olan farklılıklar bize de yansıdı. ekmeğin 1 lira olması maliyeti bile karşılamıyor. mecburiyetten bu fiyata satmak zorunda kalıyoruz. bir kaç esnafın bu şekilde bir fiyat koyması tedarikçi firmalara borçlanmamıza neden oluyor. günlük 4 bin-5bin civarı ekmek üretiyoruz. ekmeğin 20 gündür bu fiyata satılması bizim zararımıza neden oluyor. bu rakamların bizi kurtarması mümkün değil” diye konuştu.
haksiz rekabetten rahatsiziz
3″üncü kuşak olarak dede mesleği fırıncılığı devam ettiren Ömer alıcıkuş”ta haksız rekabet olduğundan rahatsız olduğunu dile getirdi. alıcıkuş; “belli yerlerde fiyatları aşağı çekiyorlar. İş yapamayanlar ortada kalıyor. bu yüzden haksız rekabet ortamı doğuyor. bizde fiyatı çekmek zorunda kaldık yoksa satış yapamıyoruz. aradaki rakam farkı yüzünden insanlar düşük fiyatta olan ekmeği tercih ediyor. bu konuda artık bir şey yapılması lazım” diye ifade etti.
zam gerekİrken fİyatlari dÜŞÜrdÜk
ekmeği 80 kuruşa satan fırıncı tuncay durmaz ise:”bugün ekmeğimiz zam alması gerekirken fiyatları geri çekmek zorunda kaldık. ekmeğin maliyeti 90 kuruş, biz 80 kuruşa satıyoruz. bir buçuk yıldır ekmekten para kazanmıyoruz. rekabetten dolayı zararına ekmek satıyoruz. bazı arkadaşlar kendi aralarında olan sorunlardan dolayı bunu yapıyorlar fakat bu hepimizi etkiliyor ”dedi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası