banner
13

‘El ele verdiler’

hayalindeki makine ile kendi işinin patronu oldu aksaray”da, 5 yıl önce mikro kredi sayesinde işini büyüten hediye çekiç, aldığı iki makine sayesinde eşi ile birlikte işlerini büyüttü. 2 çocuk annesi..

‘El ele verdiler’
banner

hayalindeki makine ile kendi işinin patronu oldu aksaray”da, 5 yıl önce mikro kredi sayesinde işini büyüten hediye çekiç, aldığı iki makine sayesinde eşi ile birlikte işlerini büyüttü.
2 çocuk annesi 44 yaşındaki hediye çekiç, 5 yıl önce kullandığı bin liralık mikro krediyle kendi işinin patronu oldu. kazancı ile 2 çocuğunu okutuyor.
kiraladığı 15 metrekarelik dükkânda eşi ile birlikte terzi işiyle uğraşan çekiç , “evimde eski tarz makine ile dikiş yapıyordum. evde yaptığım kanepe örtüsünü müşterilerim beğenince bende dükkân açıp seri üretime başlamak istedim”şeklinde konuştu.
daha önce mikro kredi alan arkadaşının tavsiyesi üzerine bu işe başladığını dile getiren çekiç, “İşe elektrikli dikiş makinesi ile başladım. İşlerimi büyüttükten sonra da ovarlok makinesi alarak devam ettim. çocuklarım varken burada iş yapmak benim için çok zor oldu. 2 çocuğum neredeyse burada büyüdü diyebilirim. İlk olarak bin lira kredi ile başladım ve krediyi 5 bin liraya kadar çıkarıp eşim fevzi ile beraber el ele verip işimizi daha da büyüttük. burada tamir işleri ile perde dikimi ağırlıklı çalışıyoruz. bu işletme sayesinde sıfır otomobil aldım ve çocuklarımı üniversitede okutuyorum. Şu anda piyasadan dolayı işlerimiz biraz durgun. geçen yıl bayramda iş yetiştirmek için gece 3″e kadar çalıştığımız da olmuştu. hayalimde hep kendi işimi yapmak vardı. biz bunu eşimle birlikte el ele vererek gerçekleştirdik”dedi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası