banner
13

El ele verip baba mesleğini büyüttüler

aksaray”da yaşayan beden eğitimi meslek yüksek okulu”ndan mezun olduktan sonra beden eğitim öğretmeni olarak atanamayan 39 yaşındaki ali altınsoy, baba mesleği olan çaycılık işine başladı. altınsoy, babasının çay ocağı işini..

El ele verip baba mesleğini büyüttüler
banner

aksaray”da yaşayan beden eğitimi meslek yüksek okulu”ndan mezun olduktan sonra beden eğitim öğretmeni olarak atanamayan 39 yaşındaki ali altınsoy, baba mesleği olan çaycılık işine başladı. altınsoy, babasının çay ocağı işini büyüterek yeni bir mekân haline getirdi.
ailecek bu işi yaptıklarını ifade eden altınsoy,”babam 3 metre kare alanda çay ocağı ile hizmet veriyordu. biz de okurken yaz dönemlerinde kardeşimle beraber babama yardım ediyorduk. babam buradan kazandığı gelirle bizi okuttu. kardeşim de okulu bitirince el ele verip çay ocağını büyüterek markete çevirdik. İşlerimiz iyi gidince işletmemizi 60 metre kare alana çıkarıp hem market hem de lokanta olarak hizmet vermeye başladık”dedi.
en erken açan ve en geç kapatan esnaf bİzİz
azimle çalıştıklarını dile getiren altınsoy, “sabah 6″da işe bismillah diyerek başlayıp gece 11″e kadar sanayi esnafına hizmet veriyoruz. güne çay ve tost ile başlıyoruz. Öğlen ise meşhur sanayi pilavı, melemen, tava gibi ürünleri hazırlıyoruz. akşam ise nöbetçi kalan esnafların yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. tabi çaylarını da unutmuyoruz.”diye konuştu.
küçük esnafların halk tarafından biraz daha desteklenmesi gerektiğini söyleyen altınsoy, “genel olarak işlerimiz iyi fakat müşterilerimize şunu söylemek istiyorum. alışverişi büyük işletmelerden yapabilirsiniz ama unutmayın ki küçük esnaflarımız her zaman vatandaşımızın yanındı. biz burada birçok esnafımıza veresiye de veriyoruz. esnaflarımızı daraltmıyoruz. çünkü burada bir aile gibi olduk”şeklinde konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası