banner
Özel

Elbistan Aksaray’ı yüreğinde hissetti

Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Elbistan’da hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından hafriyat kaldırma çalışmalarının tamamlanmak üzere..

Elbistan Aksaray’ı yüreğinde hissetti
banner

Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Elbistan’da hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından hafriyat kaldırma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Çelik, “Hafriyat kaldırmak için 236 kamyonumuz var. Elbistan’ın her köşesinde hummalı bir çalışma var. Pazartesi gününe kadar enkazı kaldırmış olacağız.  Büyük ve ağır hasarlı binalarda ihale suretiyle yıkılacak. Çok ağır hasarlı olup tehlike arz edenleri de biz yıkıyoruz. Şu ana kadar 150’nin üzerinde enkaz kaldırdık” dedi.

Kahramanmaraş’ta ikinci kez meydana gelen depreme Elbistan’da yakalandıklarını ifade eden Çelik, o anları gazeteniz Egemen’e anlattı. Çelik, “Geldiğimizde her yer toz duman olmuştu. Ortaya çıkan tablo mahşer yeri gibiydi. İnsanlar panik halindeydi. Valimiz koordinesinde hemen toplandık. Hemen toparlanmak için yapılması gerekenler konuşuldu. İlk günlerde enkaz kurtarma çalışmalarından dolayı ciddi anlamda sıkıntılar vardı. İnsanları enkazdan kurtarmak için herkes tüm gücüyle çalıştı. Koordinatör Valimiz Hamza Aydoğdu, Samsun ve Edirne Valimiz halkımıza destek oldu. Şu anda Aksaray Valimiz ve Kayseri Valimiz buradalar” diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN YARDIM

Aksaray’ın Elbistan’ın hep yanında olduğunu söyleyen Çelik, “Aksaray AFAD ekibimiz 200’ün üzerinde insanımızı kurtardı. Elbistan’da ilk 3 gün içerisinde enkazda kurtarılmayan canlı kalmayacak şekilde çalıştık. Tabi ki mucizelere de şahit olduk. Köylerimizde, ilçe merkezlerimizde hızlı bir şekilde odun ve kömür dağıtımı yapıldı. Aksaraylı vatandaşlarımız Elbistan ve deprem bölgelerine odunun sobasına, erzak yardımından battaniyesine kadar yardım gönderdiler. Aksaray ve diğer belediyelerimiz, STK’lar kendileri burada değildi belki ama hepsini burada hissettik. Bizleri çok gururlandırdılar. Elbistan Aksaray’ı burada hep hissetti” dedi. Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası