banner
Gündem

​Elektronik Eşyada ‘Kullan At’ Dönemi

aksaray”da elektronik eşya tamirciliği yapan bayram bölükbaş (50), tamir sektörüne ilgi her geçen yıl azalıyor . aksaray”da elektronik eşya tamirciliği yapan bayram bölükbaş (50), tamir sektörüne ilgi her geçen yıl..

​Elektronik Eşyada ‘Kullan At’ Dönemi
banner

aksaray”da elektronik eşya tamirciliği yapan bayram bölükbaş (50), tamir sektörüne ilgi her geçen yıl azalıyor .
aksaray”da elektronik eşya tamirciliği yapan bayram bölükbaş (50), tamir sektörüne ilgi her geçen yıl azalıyor ."elektronik eşyalarda tamir azaldı , artık kullan at dönemi başladı" dedi.
aksaray”da taşpazar mahallesi”nde 20 yıldır elektronik eşya tamirciliği yaptığını belirten 50 yaşındaki bayram bölükbaş, birçok meslek gibi elektronik eşya tamirciliği sektöründe  işler har geçen yıl  azalıyor. mesleğe ilk başladığım zamanlar aksaraylı gurbetçilerimiz yaz aylarında gelir ve avrupa”da radyo, televizyon ve teyp tamir yerine çöpe atıyorlar dediklerinde tuhafıma gidiyordu. Şimdi bu olayı 2-3 yıldır bizzat şehrimizde yaşıyoruz. aksaray halkı örnek verirsek  yeni lcd televizyon alıyor garantisi bitene kadar kullanıyor ve ne zaman bir arazı çıkartırsa atıp tekrardan yenisini alıyor.bu cihazların yedek parçaları bahalı olduğu için vatandaşların  büyük bir kısmı tamir ettirmek yerine kullanıp  atıyor.
cin malları ürün tamircilerin işin azalttı
yenisine göre çok daha uygun olduğu için yıllarca radyo, televizyon ve teyp tamiri yaptığını belirten bölükbaş, son dönemde çin mallarının yaygınlaşması ve rekabet nedeniyle yeni cihazların fiyatı düştü. Örneğin bir radyoyu 30- 35 liraya alabiliyorsunuz. bu cihaz arıza yapıp bize tamir için geldiğinde, 10 lira tamir ücreti istiyoruz. müşteri de doğal olarak tamir ettirmek yerine, yenisini almayı tercih ediyor. elektronik eşyalarda tamir olayı her geçen yıl azalıyor. artık kullan at dönemi başladı. bizler de uydu kurulumu ve tüplü televizyonların tamirleri ve ufak tefek elektronik eşya tamiri  yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.foto-haber : ali furat
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası