banner
Gündem

Enerjinin sırrı Aksaray pekmezinde

aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, kar ile mücadelede özveri ile çalışan belediye personellerini görev başındayken ziyaret edip üzüm pekmezi dağıttı. Üzüm pekmezinin meşhur olduğunu ve tescilini aldıklarını belirten dinçer,..

Enerjinin sırrı Aksaray pekmezinde
banner

aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, kar ile mücadelede özveri ile çalışan belediye personellerini görev başındayken ziyaret edip üzüm pekmezi dağıttı. Üzüm pekmezinin meşhur olduğunu ve tescilini aldıklarını belirten dinçer, “Üzüm pekmezimizi hatırlatmak ve bu gücü çalışanlarımıza vermek için böyle bir organizasyonu tertip ettik. İçenlere afiyet olsun. İçmeyenleri de en kısa zamanda üzüm pekmezini tatmaya davet ediyoruz” dedi.
dinçer, paşacık mahallesi 40 metrelik yol üzerinde kaldırım ve yol temizlemesi yapan belediye personellerini ziyaret etti. burada açıklamalarda bulunan dinçer, aksaray belediyesi olarak kar ile mücadele kapsamında gayret ve azimle çalıştıklarını söyledi. dinçer açıklamasının devamında şöyle konuştu: “aksaray belediyesi olarak kar ile mücadele kapsamında çalışmalarımızı yerine getiriyoruz. yaklaşık 100 araç ve 500 personelimiz ile gece-gündüz demeden kar ile mücadelemizi sürdürüyoruz.   -20-25 derece varan hava koşullarında gayretle, azimle bu çalışmayı yerine getiriyoruz. en kısa zaman içerisinde şehrimizin yaşam alanlarını olumsuz etkileyen kar birikintilerini şehrimizin dışına taşımak suretiyle şehrimizde olağan yaşam akışını sürdürmeyi planlıyoruz. bu çalışmada gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. aksaray merkezimizde bu çalışmaya devam ederken şehirlerarası bağlantı yollarında da aynı çalışmalar hem karayolları hem de İl Özel İdare genel sekreterliğimiz hem de valimizin uhdesinde yerine getiriliyor. bölgemiz, memleketimiz suya hasretti. 20 yıldır böyle bir kar yağışını bekliyorduk. İnşallah kar yağmaya devam edecek. bizde mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. vatandaşlarımıza da süreç içerisinde göstermiş oldukları anlayış ve sabırdan dolayı teşekkür ediyorum.”


aksaray”ın üzüm pekmezinin meşhur olduğunu kaydeden dinçer, “Üzüm pekmezimizin coğrafi işaret tescilini de aldık. yaz ayı içerisinde de bağ bozumu gerçekleştirdik ve bir festival düzenledik. bu yılda aynı festivali tekrarlamayı düşünüyoruz. Şehrimiz üzüm ve pekmezi ile meşhurdur. bölge ve çevresinde de bu yönüyle ün salmıştır. Üzüm pekmezin bir özelliği de vardır.  İnsanın içerisini ısıtır. protein açısından zengindir ve enerji verir.  Şehrimizin her evinde de olan bir besindir. bu vesile ile üzüm pekmezimizi hatırlatmak ve bu gücü çalışanlarımıza vermek için böyle bir organizasyonu tertip ettik. İçenlere afiyet olsun. İçmeyenleri de en kısa zamanda üzüm pekmezini tatmaya davet ediyoruz” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası