banner
Özel

‘Engeller aşılmak için vardır’

Halk arasında kamburluk olarak bilinen ankilozan spondilit hastalığına yakalanan hemşire Nurdane Niğdelioğlu, engeline rağmen mesleğini severek sürdürüyor. 32 yıldır Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak çalışan Niğdelioğlu, hayat hikayesini..

‘Engeller aşılmak için vardır’
banner

Halk arasında kamburluk olarak bilinen ankilozan spondilit hastalığına yakalanan hemşire Nurdane Niğdelioğlu, engeline rağmen mesleğini severek sürdürüyor.

32 yıldır Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak çalışan Niğdelioğlu, hayat hikayesini gazeteniz Egemen’e anlattı.

Geçirdiği hastalık sonrası hayatının değiştiğini ifade eden Niğdelioğlu, “1990 yılında hemşire olarak görev yapmaya başladım. 13 yıllık hemşire iken bir anda hastalandım ve ankilozan spondilit hastası olduğum ortaya çıktı. Tüm hayatım bir anda değişti. Hemşire arkadaşlarım ve doktorlarımız her zaman yanımda oldular ve bana destek verdiler. İlaçlarımı düzenli kullandığım için eklem bozukluğu yaşamadım. Oysa biliyorum ki bu hastalığı yaşayan insanlarda bu tarz sorunlar yaşanıyor. Çocuk servisinde çalışıyorken, hastalığım sebebiyle bana daha uygun olan bir departmanda çalışmaya başladım. İşimi severek sürdürürken, bir de trafik kazası geçirdim. Kazada sol kolum kırıldı ve hala kaynamadı. Sol kolum ilerleyen zamanda protez olacak. Her zaman en büyük destekçim hemşire arkadaşlarım ve idarecilerimiz oldu. 22 yıldır her koşulda sağlık hizmeti vermekten büyük gurur duydum. Ben engelleri her zaman geçilmesi gereken bir basamak olarak gördüm. Mücadelem hiçbir zaman bitmeyecek” dedi.

Niğdelioğlu, herkesin de bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak günlük hayatta engellilere karşı hassas davranılması gerektiğini kaydetti. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası