banner
Gündem

Erel; ‘Havalimanı yeniden yapım ağına alınmalıdır’

TBMM KİT Komisyonunda konuşan Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, 1998’de yapımına başlanan 75. Yıl Cumhuriyet Havalimanının yaklaşık yüzde 70’nin tamamlanmasına rağmen 2002 yılında yatırım ağından çıkarıldığını dile getirdi. Havalimanının yeniden değerlendirilerek..

Erel; ‘Havalimanı yeniden yapım ağına alınmalıdır’
banner

TBMM KİT Komisyonunda konuşan Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, 1998’de yapımına başlanan 75. Yıl Cumhuriyet Havalimanının yaklaşık yüzde 70’nin tamamlanmasına rağmen 2002 yılında yatırım ağından çıkarıldığını dile getirdi. Havalimanının yeniden değerlendirilerek tamamlanması çağrısında bulunan Erel; “Aksaray’ın 1994 yılında ihalesi yapılan, 1998’de de yapımına başlanan 75. Yıl Cumhuriyet Havaalanımız vardı. Valiliğin imkânlarıyla yaklaşık yüzde 70’i tamamlanmıştı ancak daha sonra 2002 yılında dönemin iktidarı ile birlikte yatırım programdan çıkarıldı. Gerekçe olarak da Aksaray’daki yolcu kapasitesinin bu havaalanı için karlı olmadığı gösterildi. Ama günümüze baktığımızda ve Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize yani buralardaki havaalanlarındaki yolcu kapasitesini göz önüne aldığımızda kapasitemizin daha iyi olduğunu görüyoruz. Aksaray nüfusuna oranla yurt dışında en çok işçisi olan illerden 2’nci sırada. Tabii ki devletimizin imkânlarını da dikkate alarak bu yüzde 70’i tamamlanan havalimanı yeniden değerlendirilerek tamamlanmalıdır. Millî servetin zayi olmaması adına genel müdürümüzden bu konuya eğilmesini talep ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası