banner
Siyaset

Ertürk’den yeni bir iddia daha

cumhuriyet halk partisi (chp) aksaray İl başkanı ali abbas ertürk, yeni bir usulsüz satışın daha olduğunu iddia etti. daha önce osb”de dile getirdikleri usulsüz satış ihalesinin iptal edildiğini belirten ertürk,..

Ertürk’den yeni  bir iddia daha
banner

cumhuriyet halk partisi (chp) aksaray İl başkanı ali abbas ertürk, yeni bir usulsüz satışın daha olduğunu iddia etti. daha önce osb”de dile getirdikleri usulsüz satış ihalesinin iptal edildiğini belirten ertürk, yeni bir belgeye daha ulaştıklarını ve yine buna benzer bir durumun söz konusu olduğunu söyledi. ertürk; “bugün size yine bir usulsüz arsa tahsisi olayından ve yine bu tahsisin yapıldığı kişilerden bahsedeceğim ve elimde de bununla ilgili bir belge var. bu belgeye göre ereğlikapı mahallesi 2305 ada 10 parselde bulunan 1627,23 metrekarelik hazineye ait bir arsa milli emlak müdürlüğü tarafından 30 yıl süre ile irtifak hakkı kurularak limited perakende Şirketine pazarlık usulü ihale ediliyor. kimdir bu şirketin yetkilisi? gözlükuyu köyüne ait 500 dönümlük merayı taşocağı için yol yaptıran, osb”de 184 dönümlük araziye çöken tolgahan Öztürk.  kıymetli bir yerde bulunan arsa, 30 yıllığına usulsüzce yine tolgahan Öztürk”ün ortağı olduğu bir şirkete tahsis edilmeye çalışılıyor. bu aralar usulsüz arsa olaylarının altından hep bilindik isimler çıkıyor” diye konuştu.

detaylarini anlatti

arsa tahsisinde yapılan usulsüzlüğü de detaylarıyla anlatan ertürk, arsa tahsisinin pazarlık usulü ile yapılmasının yanlış olduğunu ve dahası tahsis öncesi arsanın değerinin düşük tutulması amacıyla resmi kurum olarak görünen alanın tahsisten sonra ivedilikle ticari alana dönüştürülmesi başvurusunda bulunulduğunu söyledi.

ertürk pazarlık usulü ihale yapılması için koşulları hukukçularla incelediklerini belirterek; “milli emlak müdürlüğü, bu pazarlık usulü ihaleyi 2886 sayılı devlet İhale kanunu”nun 51. maddesinin g bendine dayandırarak yapıyor. İlgili kanunun 51. maddesini hukukçularımızla birlikte inceledik. 51. madde hangi koşullarda pazarlık usulü ihale yapılacağını açıklıyor. Örneğin; b bendinde diyor ki; ‘silahlı kuvvetlerin manevra ve planlı tatbikatlarının gerektirdiği ve acele olarak temini zorunlu her türlü ihtiyaçları; silahlı kuvvetler için genelkurmay başkanlığınca, güvenlik kuvvetleri için İçişleri bakanlığınca tespit edilecek özel durumlardaki her türlü ihtiyaçları ve taşıma işleri”. çevre Şehircilik ve milli emlak müdürlüğü”ne soruyorum, ilgili firma bu arsada silahlı kuvvetlere ekipman mı üretecek? c bendi, ani ve beklenmeyen olayların ortaya çıkması üzerine acil olarak ortaya çıkan durumları kapsıyor.  gelelim asıl dayanak gösterilen g bendine. g bendi, idareye faydalı olması, ivedilik durumu, kapalı veya açık teklif yoluyla ihalesi uygun görülmeyen durumlarda pazarlık usulüyle ihale uygun görülür diyor. bu ihalenin kamuya ve idareye faydası nedir? halk yararına bir yatırım mı yapılacak? İvedilikle ilgili bağlantısı nedir? salgınla ilgili acil bir hastane mi yapılacaktır? açık ve kapalı teklif yöntemiyle uygun görülmeyen teklif sınıfına nasıl soktunuz? devlet güvenliliğini ilgilendiren bir durum mu söz konusudur? bu pazarlık usulü ihaleye kimler katılmıştır? İhale duyuruları hangi yöntemle yapılmıştır? çevre Şehircilik müdürlüğü yetkililerinden bu konuda aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz” dedi. (basın bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası