banner
13

Eşi ile birlikte kurdukları işte 6 kadına daha istihdam sağladı

aksaray”ın ortaköy ilçesinde 35 yaşındaki genç kadın girişimci rabia demirer eşi cengiz demirer ile birlikte kurdukları işte 6 kadına daha istihdam sağladı. eşinin iş yerini kapatmasıyla yufka sektörüne yöneldiklerini söyleyen..

Eşi ile birlikte kurdukları işte  6 kadına daha istihdam sağladı
banner

aksaray”ın ortaköy ilçesinde 35 yaşındaki genç kadın girişimci rabia demirer eşi cengiz demirer ile birlikte kurdukları işte 6 kadına daha istihdam sağladı.
eşinin iş yerini kapatmasıyla yufka sektörüne yöneldiklerini söyleyen rabia demirer önce kendi imkânlarıyla bu işyerini açtıklarını ardından kosgeb desteğiyle işlerini büyüttüklerini ifade etti.
yufkacıda toplamda 8 kişi çalıştıklarını belirten demirer: “eşim işyerini kapatmıştı iş değişikliği düşünüyordu. benimde aklımda böyle bir şeyler yapmak vardı. eşime eğer destekçim olursan bana yardım edersen yufka dükkânı açalım dedim oda sağ olsun emeğini ve desteğini eksik etmedi. bu işi kurduk üç senedir de devam ediyoruz çok şükür” dedi.
genç girişimci demirer, kadın girişimci olmak ile alakalı şunları söyledi: “bir kadın olarak kendi ayaklarımızın üzerinde durmak evimize katkı sağlamak çok keyif verici bir şey. eşlerimizin de bize destek vermesi yanımızda olmaları bizi mutlu ediyor. İşimizi severek yapmamızı sağlıyor. biz eşimle el ele verdik geçimimizi sağlıyoruz, birbirimize destek oluyoruz. biz ekmeği açıyoruz, pişiriyoruz; eşimde sipariş alıyor, paketliyor…”
apartmanlar çoĞaldi İmece
usulÜ ekmek yapimi azaldi
apartmanların çoğalmasıyla evine kışlık yufka yapan kadınların azaldığına değinen genç kadın girişimci: “artık ortaköy”de ve köylerde imece usulü oturup kışlık ekmek yapımı azaldı. apartmanlaşma çoğaldı kapılarının önü müsait olmadığı için tandır, ocak kurup ekmek yapamıyorlar. birde insanlar artık yalnız kaldı, gelini torunu olmayınca yanında kadınlarda yapamıyorlar yufkayı, yorucu ve zahmetli iş çünkü. Öyle olunca canları istedikçe taze taze gelip bizden alıyorlar ya da kışlık ekmeklerini bize yaptırıyorlar ve alıp götürüyorlar” dedi.
günlük ortalama 500-600 adet yufka yaptıklarını ifade eden demirer: “tek tek gelip alan da oluyor, 25-50 kilo un ile toplu sipariş verende oluyor. 50 kilo undan ekmek yaptığımız zaman maliyeti 350 tl oluyor tek tek alımda da fiyat 1,5 tl. İşlerimiz çok şükür iyi durumda” şeklinde konuştu. foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası