banner
Gündem

Eski devlet hastanesinin ne olacağı netleşti

Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç ve beraberindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyim, Aksaray Eski Devlet Hastanesi yerleşkesinin son durumu hakkında basın..

Eski devlet hastanesinin ne olacağı netleşti
banner

Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç ve beraberindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyim, Aksaray Eski Devlet Hastanesi yerleşkesinin son durumu hakkında basın açıklamasında bulundu.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kamber Demir ek binası önünde açıklama yapan Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, yeni binada 50 yataklı ağız ve diş merkezinin bulunacağını, eski acil bölümünün E-spor Merkezi olacağını, eski C bloğun İl Sağlık Müdürlüğü İdari Binası olarak hizmet vereceğini, yıkılan A bloğun yerine ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kompleksinin yapılacağını ve mevcutta kalan binaların güçlendirileceğini söyledi.

Binaları basın mensuplarına gezdirerek bilgiler veren Duruk, “Burası eski devlet hastanemizin olduğu yer. Binalarımızın bir kısmında çökmeler olduğunu ve deprem yönetmeliğine uygun olmadığını gördük. Hazırlanan raporlarla yıkım kararı alındı. Bu vesile ile mevcutta bulunan acil servisi, e-spor merkezi yapacağız. Hayati Mustafa Yazıcı göğüs bölümünü de yıkmayı planlıyoruz. C blok ise İl Sağlık Müdürlüğümüz de müdürlük binası olarak kullanılacak. Sonrasında kalan iki binamızı yıkıp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına hem hizmet binası hem de aşevi olarak, sosyal marketi de taşıyarak, kompleks şeklinde yer planlıyoruz. Mevcutta yer alan 3 binanın da tadilat ve projeleri hazır. Sadece, ihale esas ödeneğini bekliyoruz. Yıkılacak diğer 2 bina içinde raporlar hazır. Sağlık Vakfının bir hissesi olduğundan dolayı onlarında görüşleri doğrultusunda yıkımları gerçekleştireceğiz” dedi.

‘PROJELERİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Duruk, “ Türkiye’de ilk E- spor merkezinin projesi ve ödeneği hazır. Buradan da gençlerimize müjdeyi verelim. Gençlerimiz nitelikli E-spor faaliyetleri gerçekleştirebilecekler. Valimiz Hamza Aydoğdu’nun bu projelerin bir an önce hayata geçmesi için ciddi çabaları var. Bakanlıklarla görüşmeler yapıldı. Şu anda il olarak kendi hazırlıklarımızı yaptık ve ihale esas ödeneğini bekliyoruz. İl Sağlık Müdürlüğüne, 50 yataklı ağız ve diş merkezine vereceğimiz yerin ödeneklerini, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ise kendi imkânlarımızla belli bir ödenek aktardık. Yıkımı gerçekleşince oraya binayı yerleştirmiş olacağız” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası